Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παιχνίδια πολέμου: Οι Αμερικανοί εκπαιδεύουν τον στρατό της Ταϊβάν για να αντιμετωπίσει την Κίνα - Όλα θυμίζουν... Ουκρανία

Παιχνίδια πολέμου: Οι Αμερικανοί εκπαιδεύουν τον στρατό της Ταϊβάν για να αντιμετωπίσει την Κίνα - Όλα θυμίζουν... Ουκρανία
Το παρασκήνιο της αμυντικής συνεργασίας
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ επέκτειναν την παροχή εκπαίδευσης στον στρατό της Ταϊβάν σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει την Εθνική Φρουρά τ, ανέφερε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2023 σε δημοσίευμα ο Nikkei Asia.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εκπαίδευση ξεκίνησε λίγο πριν την άνοιξη του 2022.
Τον Μάιο του 2022, ο πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing-wen ανακοίνωσε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά ενώ φιλοξενούσε τη Γερουσιαστή Tammy Duckworth στην Ταϊπέι.
«Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σχεδιάζει τώρα προληπτικά συνεργασία μεταξύ της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ και των αμυντικών δυνάμεων της Ταϊβάν», είπε οTsai .
«Ανυπομονούμε για στενότερη και βαθύτερη συνεργασία Ταϊβάν - ΗΠΑ σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας».
Η έκθεση ανέφερε ότι η εκπαίδευση είχε ήδη ξεκινήσει πριν ο Tsai κάνει την ανακοίνωση κατά την επίσκεψη του Duckworth.
Από τότε που ξεκίνησε η εκπαίδευση, η Εθνική Φρουρά εκπαιδεύει στρατεύματα τόσο στην Ταϊβάν όσο και στο εσωτερικό των ΗΠΑ.
Tsai Ing-wen says U.S. National Guard planning 'cooperation' with Taiwan  military | The Japan Times
Εν κρυπτώ - Ποιος είναι ο σχεδιασμός

Η εκπαίδευση της Εθνοφρουράς στο εξωτερικό συνήθως περιλαμβάνει μια μονάδα από μια μόνο πολιτεία, αλλά η έκθεση ανέφερε ότι η εκπαίδευση στην Ταϊβάν περιλαμβάνει μονάδες από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Χαβάης.
Οι ΗΠΑ και η Ταϊβάν σπάνια αναγνωρίζουν τη στρατιωτική τους συνεργασία και εκπρόσωπος του Πενταγώνου αρνήθηκε να σχολιάσει την εκπαίδευση της Εθνικής Φρουράς.
«Δεν έχουμε κάποιο σχόλιο για συγκεκριμένες επιχειρήσεις, εμπλοκές ή εκπαίδευση, αλλά θα τονίσω ότι η υποστήριξή μας και η αμυντική μας σχέση με την Ταϊβάν παραμένει ευθυγραμμισμένη ενάντια στην τρέχουσα απειλή που θέτει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», είπε το Πεντάγωνο στο Nikkei. .
Τον Οκτώβριο του 2021, η Wall Street Journal ανέφερε ότι μια μονάδα ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ και μια ομάδα πεζοναυτών βρίσκονταν στην Ταϊβάν και εκπαίδευαν τον στρατό της Ταϊπέι για τουλάχιστον ένα χρόνο.
Ο Tsai επιβεβαίωσε αργότερα την αναφορά, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένας Ταϊβανέζος ηγέτης αναγνώρισε στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ταϊβάν από τότε που η Ουάσιγκτον διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊπέι το 1979.
Taiwan and the U.S. Army
Η οργή του Πεκίνου

Οι αυξανόμενοι στρατιωτικοί δεσμοί ΗΠΑ - Ταϊβάν εξοργίζουν το Πεκίνο, το οποίο θεωρεί τις πολιτικές ως προσβολή της πολιτικής της ενιαίας Κίνας.
Ο νόμος περί εξουσιοδότησης για την εθνική άμυνα του 2023 που υπέγραψε πρόσφατα ο Πρόεδρος Biden περιλαμβάνει μέτρα για την περαιτέρω αύξηση της στρατιωτικής συνεργασίας των ΗΠΑ και της Ταϊβάν.
Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν επίσης τη στρατιωτική ενίσχυση της Ιαπωνίας και σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις τους στις Φιλιππίνες ως μέρος της προσπάθειάς τους για αποτροπή της κινεζικής στρατηγικής ενίσχυσης στην περιοχ΄γη
Ο κορυφαίος στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ στην Ιαπωνία περιέγραψε την προσπάθεια ως «στήσιμο του γνωστού θεάτρου» και επισήμανε ότι οι ΗΠΑ έκαναν κάτι παρόμοιο στην Ουκρανία αρχής γενομένης απο το 2014, μετά το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα που ανέτρεψε τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν ένα παρόμοιο πρόγραμμα εκπαίδευσης της Εθνοφρουράς για την Ουκρανία το 2014, γνωστό ως Joint Multinational Training Group-Ukraine, το οποίο εναλλάσσονταν μέσω μονάδων από διαφορετικές πολιτείες.
Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 23.000 Ουκρανοί εκπαιδεύτηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος. Οι ΗΠΑ απέσυραν τα στρατεύματά τους της Εθνοφρουράς από την Ουκρανία λίγο πριν από την εισβολή της Ρωσίας.
Joint Multinational Training Group - ppt download
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης