Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Cavoli (στρατηγός ΗΠΑ): Τα δυτικά άρματα μάχης δεν είναι η θαυματουργή λύση, που μπορεί να σώσει την Ουκρανία

Παραδοχή Cavoli (στρατηγός ΗΠΑ):  Τα δυτικά άρματα μάχης δεν είναι η θαυματουργή λύση, που μπορεί να σώσει την Ουκρανία
«Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο οπλικό σύστημα που να αποτελεί θαυματουργή λύση. Απαιτείται ισορροπία μεταξύ όλων των συστημάτων», είπε ο Αμερικανός στρατηγός
Σχετικά Άρθρα
Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των δυτικών δυνάμεων στην Ευρώπη ((SACEUR) Christopher Cavoli εκτιμά ότι τα δυτικά άρματα δεν είναι «η θαυματουργή λύση» για την Ουκρανία, στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, παραμονή της κρίσιμης συνόδου της λεγόμενης «ομάδας επαφής» για την παράδοση όπλων και πυρομαχικών στο Κίεβο (20/1).
«Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο οπλικό σύστημα που να αποτελεί θαυματουργή λύση. Απαιτείται ισορροπία μεταξύ όλων των συστημάτων», είπε ο Αμερικανός στρατηγός μετά τη σύνοδο των επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. «Όμως είναι σαφές ότι η σύγχρονη δυτική τεχνολογία είναι πιο αποτελεσματική από τη ρωσική» στο πεδίο της μάχης, επισήμανε.
Η ομάδα επαφής για την Ουκρανία, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, θα συνεδριάσει την Παρασκευή (20/1/2023) στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Ramstein, στη Γερμανία, για να συντονίσει την αποστολή βοήθειας στο Κίεβο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky αναμένει από τους Δυτικούς πιο σύγχρονα, βαρέα όπλα και κυρίως άρματα μάχης και αντιαεροπορικά συστήματα.

Νέα επίθεση της Ρωσίας την άνοιξη

«Εφόσον οι Ρώσοι μάχονται με άρματα, οι Ουκρανοί τα χρειάζονται επίσης», είπε ο Ολλανδός ναύαρχος Rob Bauer μετά τη συνεδρίαση.
Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό για τους Ουκρανούς να διαθέτουν άρματα για να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους αλλά και για να ανακτήσουν τα εδάφη τους.
Ο Rob Bauer θεωρεί «πιθανό» η Ρωσία να σχεδιάζει μια νέα επίθεση την άνοιξη, επειδή δεν έχει αλλάξει τους στόχους της στην Ουκρανία. «Για αυτό πρέπει να προετοιμαστούν οι Ουκρανοί», είπε.
Οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ θέλουν να καταλάβουν τι θα χρειαστούν περισσότερο οι Ουκρανοί ώστε να παράσχουν την υποστήριξή τους, πρόσθεσε.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας θα συμμετάσχει στην αυριανή σύνοδο του Ramstein και θα περιγράψει τις ανάγκες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το νέο πακέτο όπλων των ΗΠΑ θα είναι 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία θα έχει συνολική αξία περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου 2023.
Το πακέτο, το οποίο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά οχήματα μάχης Stryker.
Με αφορμή τη συνάντηση στο Ramstein της Γερμανίας, της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, θα ανακοινωθεί ένα νέο ουσιαστικό πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία.
Το νέο πακέτο βοήθειας, θα περιλαμβάνει επίσης θωρακισμένα οχήματα μάχης, πιθανώς τα Strykers που παράγονται από την General Dynamics Land Systems, ενώ δεν συμπεριληφθούν τα άρματα μάχης M1 Abrams, το άρμα μάχης 60 τόνων του αμερικανικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης