Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο Arestovych, σύμβουλος Zelensky για την παραδοχή στο πλήγμα στο Dnipro

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο Arestovych, σύμβουλος Zelensky για την παραδοχή στο πλήγμα στο Dnipro
Ο Arestovych δέχθηκε σφοδρή κριτική αφού δήλωσε ότι η πολυκατοικία στο Dnipro κατέρρευσε από ουκρανικό πύραυλο
Σχετικά Άρθρα
Την παραίτηση του από τη θέση του συμβούλου του Ουκρανού προέδρου υπέβαλλε ο Aleksey Arestovich μετά τα σφοδρά πυρά που προκάλεσε η παραδοχή του ότι η κατάρρευση της πολυκατοικίας στο Dnipro που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 41 ανθρώπων, προκλήθηκε από πύραυλο της ουκρανικής αεράμυνας.
«Έγραψα μια επιστολή παραίτησης.
Θέλω να αποτελέσω ένα παράδειγμα πολιτισμένης συμπεριφοράς: κάνεις ένα θεμελιώδες λάθος, τότε παραιτείσαι» αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Arestovych.
«Ζητώ ειλικρινή συγγνώμη στα θύματα και τους συγγενείς τους, στους κατοίκους του Dnipro και σε όλους όσοι πληγώθηκαν βαθιά από την πρόωρα λανθασμένη εκδοχή μου για τον λόγο για τον οποίο ο ρωσικός πύραυλος έπληξε ένα κτίριο κατοικιών» επισημαίνει ο Arestovych.

Στην πυρά


Υπενθυμίζεται πως ο Arestovych υποστήριξε ότι μέρος της πολυκατοικίας στο Dnipro κατέρρευσε εξαιτίας της πτώσης μέρους πυραύλου από την ουκρανική αεράμυνα.
Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έντονη κριτική της ουκρανικής κοινής γνώμης.
Μάλιστα, ο βουλευτής του ουκρανικού κοινοβουλίου Aleksey Goncharenko ανακοίνωσε πως αρχίζει τη συλλογή υπογραφών για την απομάκρυνση του Arestovych από τη θέση του συμβούλου του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, με την κατηγορία της προδοσίας.
Σημειώνεται πως η Ουκρανία έχει κατηγορήσει τη Ρωσία για το πλήγμα στο Dnipro, με την Μόσχα να απορρίπτει κατηγορηματικά τις εις βάρος της κατηγορίες και να υποστηρίζει ότι ουδέποτε πλήττει κατοικημένες περιοχές και κοινωνικές υποδομές.

Χρειαζόμαστε τη μέγιστη δυνατή συνοχή

Αναφερόμενος μάλιστα στο πυραυλικό χτύπημα στο Dnipro, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky ανέβασε μια ανάρτηση στο Telegram, ζητώντας τη μέγιστη δυνατή συνοχή του ελεύθερου κόσμου.
«Τώρα χρειαζόμαστε ακόμη μεγαλύτερη συνοχή σε όλο τον ελεύθερο κόσμο.
Και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η επιθετικότητα πλήρους κλίμακας και ο ολοκληρωτικός τρόμος.
Η ενέργεια του αγωνιζόμενου κόσμου δεν πρέπει να εξασθενίσει» αναφέρει ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης