Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βουλγαρία καθιστά απροσπέλαστο τον φράχτη με την Τουρκία, τοποθετώντας συσκευές θερμικής απεικόνισης και αισθητήρες

Η Βουλγαρία καθιστά απροσπέλαστο τον φράχτη με την Τουρκία, τοποθετώντας συσκευές θερμικής απεικόνισης και αισθητήρες
Στη γειτονική Βουλγαρία, η αναβάθμιση και η επισκευή του «διάτρητου» φράχτη είναι σε εξέλιξη, ώστε να γίνει απροσπέλαστος
Συσκευές θερμικής απεικόνισης και αισθητήρες θα τοποθετηθούν κατά μήκος όλου του φράχτη στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Petar Todorov. 
Η αναβάθμιση και η επισκευή του φράχτη είναι σε εξέλιξη, με τις δημόσιες προμήθειες και τις παραδόσεις να έχουν ξεκινήσει.
Οι εργασίες αυτές θα προστεθούν στις συσκευές απεικόνισης και τους αισθητήρες που έχουν ήδη τοποθετηθεί ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως η κάλυψη των εναπομεινάντων 110 χιλιομέτρων των εγκαταστάσεων.
Τον φράχτη εξάλλου πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να τον διαπεράσει και οι μετανάστες τον διαπερνούν μέσα σε λίγα λεπτά, δήλωσε ο Todorov.

Αποτελεσματική φύλαξη συνόρων

Η αποτελεσματική προστασία των συνόρων απαιτεί ένα σύνολο μέτρων, που θα συνδυάζουν τόσο την επί τόπου παρουσία των συνοριοφυλάκων όσο και μια επιλογή εξοπλισμού, διευκρίνισε.
Έχουν ξεκινήσει έργα για την κάλυψη των τμημάτων των συνόρων που προηγουμένως στερούνταν τεχνικού εξοπλισμού. Αυτά είναι τα τμήματα στα οποία το έδαφος είναι πιο δύσκολο και οι διαδικασίες είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, δήλωσε ο Todorov.
Δουλεύοντας κάτω από την τεράστια μεταναστευτική πίεση, η Διεύθυνση Συνοριακής Αστυνομίας που επιχειρεί κατά μήκος των βουλγαροτουρκικών συνόρων απέτρεψε 164.000 απόπειρες παράνομης εισόδου στη Βουλγαρία από την Τουρκία το 2022, δήλωσε η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Συνοριακής Αστυνομίας, Ροσίτσα Ντιμίτροβα, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των συνόρων με την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης