Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Πτώση κερδών στα 2,5 δισ. δολ. το δ' τρίμηνο 2022 - Αύξηση προβλέψεων

Citigroup: Πτώση κερδών στα 2,5 δισ. δολ. το δ' τρίμηνο 2022 - Αύξηση προβλέψεων
Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών επιβραδύνθηκε δραματικά
Σχετικά Άρθρα
Πτώση στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου 2022 ανακοίνωσε η Citigroup, καθώς η αμερικανική τράπεζα αύξησε τις προβλέψεις για να προετοιμαστεί για την επιδείνωση της οικονομίας και τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής μειώθηκαν λόγω της απότομης πτώσης της δραστηριότητας σύναψης συμφωνιών.
Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών επιβραδύνθηκε δραματικά, καθώς οι εταιρείες απέφευγαν τις συμφωνίες εν μέσω υψηλότερων επιτοκίων, του πολέμου στην Ουκρανία και της αυξανόμενης οικονομικής αβεβαιότητας.
Η Fed αύξησε πέρυσι το επιτόκιό της κατά 425 μονάδες βάσης από το σχεδόν μηδενικό επίπεδο για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, αυξάνοντας τους φόβους για οικονομική ύφεση και, ως εκ τούτου, αναγκάζοντας πολλές επιχειρήσεις να προβλέψουν βραδύτερη αύξηση των εσόδων και των κερδών.

Φόβοι για ύφεση

Οι φόβοι για πιθανή ύφεση ώθησαν τη Citi να προσθέσει 640 εκατ. δολάρια στα αποθεματικά της το τέταρτο τρίμηνο.
Αυτό συγκρίνεται με την αποδέσμευση 1,37 δισ. δολαρίων από τα αποθεματικά της το 2021, όταν οι ζημίες από δάνεια που σχετίζονται με την πανδημία δεν υλοποιήθηκαν.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2,5 δισ. δολάρια ή 1,16 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι 3,2 δισ. δολαρίων ή 1,46 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης