Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Νέο πλήγμα στα κρυπτονομίσματα - Η Crypto.com απολύει το 20% των εργαζομένων

Νέο πλήγμα στα κρυπτονομίσματα - Η Crypto.com απολύει το 20% των εργαζομένων
Πρόκειται για το δεύτερο κύμα απολύσεων μέσα σε έξι μήνες
Σχετικά Άρθρα
Στην περικοπή του 20% του εργατικού της δυναμικού θα προχωρήσει η Crypto.com, καθώς τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων αντιμετωπίζουν προκλήσεις που προκλήθηκαν από την κατάρρευση της FTX πέρυσι.
Η ανακοίνωση της εταιρείας με έδρα τη Σιγκαπούρη έρχεται εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τα αποθεματικά και τη φερεγγυότητα σε ολόκληρο τον κλάδο και μόλις λίγες ημέρες αφότου τα ανταγωνιστικά ανταλλακτήρια Coinbase  Global Inc και Huobi ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να απολύσουν περίπου το 20% του προσωπικού τους.
Πηγή δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι και η Genesis είχε περικόψει θέσεις εργασίας, που αντιστοιχούν στο 30% του εργατικού δυναμικού της.

Δεύτερο κύμα απολύσεων

Οι απολύσεις στην Crypto.com θα είναι οι δεύτερες μέσα σε περίπου έξι μήνες, αφού μείωσε τις θέσεις εργασίας τον Ιούλιο του 2022  για να αντιμετωπίσει τη μακροοικονομική ύφεση εν μέσω αύξησης των επιτοκίων, μεταδίδει το Reuters.
Η πρόσφατη κατάρρευση της FTX "έβλαψε σημαντικά την εμπιστοσύνη στον κλάδο", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Crypto.com Kris Marszalek σε δήλωσή του.
"Για το λόγο αυτό, καθώς συνεχίζουμε να εστιάζουμε στη συνετή οικονομική διαχείριση, πήραμε τη δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση να προβούμε σε πρόσθετες μειώσεις προκειμένου να τοποθετήσουμε την εταιρεία σε θέση για μακροπρόθεσμη επιτυχία".
Η κατάρρευση της FTX του Sam Bankman-Fried's ήταν η μεγαλύτερη σε μία σειρά μεγάλων αποτυχιών που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση το 2022.
Προκάλεσε την πτώση των κρυπτονομισμάτων και άφησε περίπου 1 εκατομμύριο πιστωτές να αντιμετωπίζουν απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης