Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Λευκορωσία μετέβη εκτάκτως ο αρχηγός των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων - Κινητικότητα στο Μινσκ

Στη Λευκορωσία μετέβη εκτάκτως ο αρχηγός των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων - Κινητικότητα στο Μινσκ
Ο Salyukov ηγείται της επιτροπής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η οποία εστάλη στη δημοκρατία για να επιθεωρήσει ρωσικές μονάδες της κοινής ομάδας στρατευμάτων
Σχετικά Άρθρα
Στη Λευκορωσία έφτασε ο ανώτατος διοικητής των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων Oleg Salyukov, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας αυτής.
Ο Salyukov ηγείται της επιτροπής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η οποία εστάλη στη δημοκρατία για να επιθεωρήσει ρωσικές μονάδες της κοινής ομάδας στρατευμάτων (δύναμη Ρωσίας - Λευκορωσίας).
«Μέλη της επιτροπής επιθεώρησαν την ποιότητα των ασκήσεων μαχητικού συντονισμού και αξιολόγησαν την ετοιμότητά τους να εκπληρώσουν τα προβλεπόμενα καθήκοντα για να διασφαλίσουν τη στρατιωτική ασφάλεια των ενωμένων δυνάμεων», ανέφερε το υπουργείο.

Οι αλλαγές στη ρωσική  στρατιωτική ηγεσία

Στις 11 Ιανουαρίου 2023, ο Oleg Salyukov διορίστηκε αναπληρωτής διοικητής της ενωμένης ομάδας στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu τοποθέτησε τον Valery Gerasimov, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ως επικεφαλής της ομάδας.
Ο στρατηγός Sergei Surovikin , πρώην διοικητής των κοινών δυνάμεων, έγινε άλλος αναπληρωτής του Gerasimov.
Τρίτος αναπληρωτής διοικητής ορίστηκε ο στρατηγός Alexei Kim, αναπληρωτής Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.
Ο πρόεδρος Alexander Lukashenko ανακοίνωσε την ανάπτυξη της κοινής ομάδας στρατευμάτων με τη Ρωσία στη Λευκορωσία στις 10 Οκτωβρίου 2022. «Εάν το επίπεδο απειλής φτάσει στο σημερινό, θα καταφύγουμε στην ομαδοποίηση του καθεστώτος της Ένωσης.
Η βάση (πάντα μιλούσα γι' αυτό) αυτής της ομάδας είναι ο στρατός, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», δήλωσε.
Τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Λευκορώσοι αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν ότι η κίνηση για την ανάπτυξη των κοινών δυνάμεων είχε αποκλειστικά αμυντικό χαρακτήρα.
Στις 16 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας Valery Revenko είπε ότι ο αριθμός των ρωσικών στρατιωτικών στην περιφερειακή ομάδα στρατευμάτων στη Λευκορωσία αριθμεί λιγότερα από 9.000 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης