Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ δεν θα στείλει όπλα στην Ουκρανία – Δεν θα χαλάσει τις σχέσεις με Ρωσία

Το Ισραήλ δεν θα στείλει όπλα στην Ουκρανία – Δεν θα χαλάσει τις σχέσεις με Ρωσία
Η νέα κυβέρνηση του Benjamin Netanyahu δεν θα αλλάξει την πολιτική έναντι του Κιέβου
Σχετικά Άρθρα
Το Ισραήλ δεν πρόκειται να στείλει όπλα στην Ουκρανία διότι δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις του με τη Ρωσία αναφέρει σε δημοσίευμα του το περιοδικό Politico, το οποίο επισημαίνει πως υπό τη νέα διακυβέρνηση του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu δεν πρόκειται να αλλάξει η ισραηλινή πολιτική έναντι του Κιέβου.
«Τίποτα δεν θα αλλάξει στην πολιτική του Ισραήλ έναντι της Ουκρανίας» αναφέρει μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας Ισραηλινός αξιωματούχος στο Politico, το οποίο υποστηρίζει πως το Ισραήλ θα συνεχίσει να αντιστέκεται στις εκκλήσεις για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.
Υπενθυμίζεται πως η Δύση έχει ζητήσει από το Ισραήλ να μεταφέρει το περίφημο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, το γνωστό Iron Dome, στην Ουκρανία.

Δεν θέλει να αναστατώσει τη Ρωσία

Κατά την Rafaella del Sarto, ειδική στις διεθνείς σχέσεις από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, αν και το «Iron Dome» θεωρείται αμυντικό όπλο και σύστημα, μια τέτοια προμήθεια στην Ουκρανία μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανη, καθώς «η ισραηλινή κυβέρνηση δεν θέλει να προκαλέσει αναστάτωση στη Ρωσία».
Μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Benjamin Netanyahu εκλέχθηκε και πάλι πρωθυπουργός του Ισραήλ, ενώ στις 29/12 το ισραηλινό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της κυβέρνησης που σύστησε ο Netanyahu.
Ο νέος ΥΠΕΞ του Ισραήλ, Eli Koen υπογράμμισε πως όσον αφορά την Ουκρανία, το Ισραήλ θα μιλά λιγότερο δημόσια, αλλά θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης