Τελευταία Νέα
Διεθνή

Microsoft: Σε συζητήσεις με την OpenAI, ιδιοκτήτρια του ChatGPT, για επένδυση 10 δισ. δολ.

tags :
Microsoft: Σε συζητήσεις με την OpenAI, ιδιοκτήτρια του ChatGPT, για επένδυση 10 δισ. δολ.
Το ChatGPT έχει προκαλέσει μια μικρή επανάσταση το Διαδίκτυο από τότε που κυκλοφόρησε, στα τέλη Νοεμβρίου του 2022
Σε συζητήσεις με την OpenAI, τη δημιουργό του ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, για την επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, βρίσκεται η Microsoft Corp.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε το Semafor, η πιθανή επένδυση θα περιλαμβάνει και άλλες εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών, με την αποτίμηση της OpenAI να αγγίζει τα 29 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το ChatGPT έχει προκαλέσει μια μικρή επανάσταση το Διαδίκτυο από τότε που κυκλοφόρησε, στα τέλη Νοεμβρίου του 2022, έλκοντας εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερο από μία εβδομάδα.
Η μίμηση ανθρώπινης συνομιλίας πυροδότησε εικασίες σχετικά με τις δυνατότητές του να υποκαταστήσει τους επαγγελματίες συγγραφείς, ακόμη και να απειλήσει τη βασική επιχείρηση αναζήτησης της Google.
Η νέα τεχνολογία βασίζεται στο μοντέλο γλώσσας GPT-3 της OpenAI.
Το μοντέλο δημιουργίας εικόνων Dall-E της εταιρείας, το οποίο δέχεται γραπτές προτροπές για τη σύνθεση έργων τέχνης και άλλων εικόνων, προκάλεσε επίσης μεγάλη συζήτηση σχετικά με την έγχυση της τεχνητής νοημοσύνης στις τέχνες.
Η OpenAI εργάζεται ήδη σε ένα για την επεξεργασία φυσικής γλώσσας.
Η Microsoft έχει επενδύσει στο παρελθόν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο OpenAI.
Προσπαθεί επίσης να προσθέσει το ChatGPT στη μηχανή αναζήτησης Bing, επιχειρώντας να αναπτύξει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι της κυρίαρχης μηχανής αναζήτησης της Alphabet Inc.
Το bot είναι σε θέση να απαντά σε ερωτήματα με φυσικό και ανθρώπινο τρόπο και να διεξάγει συνομιλίες, σε αντίθεση με το βασικό σύνολο συνδέσμων που παρέχει μια αναζήτηση Google.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης