Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παγκρήτια Τράπεζα: Παύση των ενεργειών συγχώνευσης με τη συνεταιριστική τράπεζα Χανίων - Επίσημο «ναυάγιο» στο deal

Παγκρήτια Τράπεζα: Παύση των ενεργειών συγχώνευσης με τη συνεταιριστική τράπεζα Χανίων - Επίσημο «ναυάγιο» στο deal
«Η απόφαση αυτή οφείλεται στην άρνηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων να έλθει σε συνεννόηση με την Παγκρήτια Τράπεζα για την εξέλιξη της διαδικασίας συγχώνευσης»

Η Παγκρήτια Τράπεζα ανακοίνωσε πλέον και επίσημα την παύση των ενεργειών συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.
«Η απόφαση αυτή οφείλεται στην άρνηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων να έλθει σε συνεννόηση με την Παγκρήτια Τράπεζα για την εξέλιξη της διαδικασίας συγχώνευσης» αναφέρει σε σχετική δήλωση της η Παγκρήτια. 

Τι είχε αναφέρει το bankingnews από τον Νοέμβριο του 2022 - Χαλάει το deal της Παγκρήτιας με την Χανίων

Οι παραδοχές του 2021 με τις οποίες πραγματοποιήθηκε η σχέση ανταλλαγής μεταξύ Παγκρήτιας και Συνεταιριστικής Χανίων έχουν δραματικά αλλάξει αφού η Παγκρήτια έχει ενισχυθεί με 98,7 εκατ κεφάλαια… οπότε είτε οι όροι θα αλλάξουν, είτε θα χαλάσει το deal…
Φαίνεται ότι ούτε η Χανίων είναι διατεθειμένη να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας με την Παγκρήτια οπότε όπως φαίνεται το deal θα ακυρωθεί και κάθε τράπεζα θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία…
Εν τω μεταξύ η Χανίων θα πρέπει να ενισχύσει τα κεφάλαια της, εξέλιξη που φαίνεται να δρομολογεί.
Η Παγκρήτια θα εστιάσει στην απορρόφηση της HSBC που θα ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2023…
Το νέο σχήμα της Παγκρήτιας με 2,7 δισεκ. ενεργητικό και 175 με 180 εκατ κεφάλαια με την HSBC 1,78 δισεκ. ενεργητικό και 1,68 δισεκ. καταθέσεις θα δημιουργήσουν μια νέα τράπεζα 4,5 δισεκ. ευρώ με στόχο κάποια στιγμή το 2024 να την εντάξουν οι νέοι μέτοχοι υπό την Thrivest Holding στο ελληνικό χρηματιστήριο…
Μετά την σχεδιαζόμενη αποχώρηση Μιχάλη Σάλλα η εταιρία Thrivest Holding των Μπάκου, Καυμενάκη και Εξάρχου θα κατέχει το 44% της Παγκρήτιας τράπεζας…

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Χανίων, Μ. Μαρακάκης, είχε προχωρήσει σε μια αιχμηρή δήλωση στις 14/12/2022, αναφέροντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να επαναδιαπραγματευθούν με την Παγκρήτια Τραπεζα.

Αποκλείεται οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση με τη Παγκρήτια

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επαναδιαπραγματευθούμε με την Παγκρήτια Τραπεζα.
Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στη Διοίκηση της», ανέφερε ο Μαρακάκης.
Από την ημέρα της ολοκλήρωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας, είμαστε αντιμέτωποι με λασπολογίες, συκοφαντίες και ασυνέπεια.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, δεν υπάρχει ούτε διάθεση ούτε εμπιστοσύνη για νέα διαπραγμάτευση.
Ουδέποτε ζητήσαμε συνεργασία και στήριξη από την Παγκρήτια, δεν ήταν επιδίωξη δική μας.
Διαθέτουμε οικονομικούς δείκτες που επαρκούν πλήρως για την βιωσιμότητα της Τράπεζας την επόμενη μέρα», ανέφερε ο Μαρακάκης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης