Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου – Στο επίκεντρο το Προεδρικό Διάταγμα για το διορισμό καλλιτεχνών στο Δημόσιο

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου – Στο επίκεντρο το Προεδρικό Διάταγμα για το διορισμό καλλιτεχνών στο Δημόσιο
H σύσκεψη πραγματοποιείται με τη συμμετοχή όλων των συναρμοδίων από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Σχετικά Άρθρα
Τα ζητήματα που προέκυψαν από το Προεδρικό Διάταγμα για το διορισμό καλλιτεχνών στο Δημόσιο βρίσκονται στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η σύσκεψη πραγματοποιείται με τη συμμετοχή όλων των συναρμοδίων από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
«Εγείρονται μια σειρά από ζητήματα με το Π.Δ. ως προς το μισθολογικό κόστος πρόσληψης καλλιτεχνών κυρίως σε Ο.Τ.Α.. Είναι γνωστό ότι το Π.Δ. απλά επικύρωσε μια στρεβλή κατάσταση πολλών ταχυτήτων στον τρόπο πρόσληψης και αμοιβής καλλιτεχνών μεταξύ διαφορετικών φορέων του Δημοσίου. Η Κυβέρνησή μας οδηγείται, κινείται προς την κατεύθυνση επίλυσης της στρέβλωσης αυτής.
Όπως, επίσης, και αντιμετώπισης ενός ευρύτερου ζητήματος οργάνωσης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης τόσο σε ό,τι αφορά στο παρελθόν με τις πολλές και διαφορετικές ταχύτητες που υπάρχουν, όσο και σε ό,τι αφορά στο μέλλον», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.
Όπως είπε, «ειδικά αυτό, είναι ένα ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, ένα ζήτημα που δεν έχει αγγίξει καμία Κυβέρνηση στο παρελθόν, η Κυβέρνησή μας σχεδιάζει άμεσα τη σύστασης μιας επιτροπής προσωπικοτήτων που μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες από τα συναρμόδια Υπουργεία θα μελετήσουν σε βάθος ουσιαστικά και θα καταλήξουν σε προτάσεις στα ζητήματα αναβαθμισης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης