Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στις ΗΠΑ – Ο Biden πίεσε το Facebook να φιμώσει πασίγνωστο δημοσιογράφο που χαρακτήρισε αναποτελεσματικά τα εμβόλια Covid

Σάλος στις ΗΠΑ – Ο Biden πίεσε το Facebook να φιμώσει πασίγνωστο δημοσιογράφο που χαρακτήρισε αναποτελεσματικά τα εμβόλια Covid
Η αποκάλυψη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προκαλεί πονοκέφαλο στην αμερικανική κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα
Ο Λευκός Οίκος άσκησε πίεση στο Facebook να «φιμώσει» τον γνωστό δημοσιογράφο του Fox News, Tucker Carlson, ο οποίος υποστήριξε το προφανές – ότι τα εμβόλια κατά του Covid είναι αναποτελεσματικά.
Αυτό αποκαλύπτεται από έγγραφο, που δημοσίευσε ο Ρεπουμπλικάνος Γενικός Εισαγγελέας της Λουιζιάνα, Jeff Landry, ο οποίος χαρακτήρισε την κίνηση ως λογοκρισία.
Ο Landry κοινοποίησε το έγγραφο —μια ανταλλαγή email μεταξύ του Διευθυντή Ψηφιακής Στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Rob Flaherty και ενός στελέχους του Facebook— σε μια ανάρτησή του στις 7 Ιανουαρίου στο Twitter, με το σχόλιο: «Ο Rob Flaherty λέει στο facebook να λογοκρίνει τον Tucker Carlson».
«Η σημαντικότερη ανάρτηση για τα εμβόλια σήμερα είναι ότι ο Tucker Carlson λέει πως είναι αναποτελεσματικά.
Χθες ήταν η Tomi Lehren  που είπε ότι δεν θα εμβολιαστεί», φέρεται να σημείωσε ο Flaherty στο μήνυμα προς το προσωπικό του Facebook, του οποίου το όνομα και η διεύθυνση email έχουν διαγραφεί.

Προβληματισμός για τα εμβόλια

Συνεχίζοντας ο Flaherty εκφράζει τον προβληματισμό του, πως θα πειστούν οι πιο διστακτικοί πολίτες να εμβολιαστούν, όταν ένας τόσο γνωστός δημοσιογράφος τα απορρίπτει.
Ταυτόχρονα εμφανίζεται έντονα προβληματισμένος για το γεγονός πως παρατηρείται μεγάλη πτώση στα ποσοστά εμβολιασμών.
Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στη συνέχεια καταθέτει αίτημα για τη λογοκρισία του δημοσιογράφου με το στέλεχος της Facebook να απαντά: «Τελειώνει τώρα».

Συμπαιγνία με Big Tech

Ο ιστότοπος Epoch Times, που ανέδειξε το θέμα, επικοινώνησε με αίτημα για σχολιασμό στη μητρική εταιρεία Meta του Facebook, στο Fox News Channel και στον Λευκό Οίκο, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.
«Στοιχεία» της κυβερνητικής συμπαιγνίας με τη Big Tech (τεχνολογικοί κολοσσοί) ο Landry, μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα του Μιζούρι Eric Schmitt, μήνυσαν την κυβέρνηση Biden τον Μάιο του 2022 για φερόμενη πίεση και συμπαιγνία με γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την καταστολή της ελευθερίας του λόγου.
Ο Schmitt στις 5 Ιανουαρίου ορκίστηκε γερουσιαστής των ΗΠΑ και αντικαταστάθηκε στο ρόλο του γενικού εισαγγελέα του Μιζούρι από τον Andrew Bailey.

Λογοκρισία παντού

«Έχουμε τώρα αδιάσειστα στοιχεία ότι η κυβέρνηση του Biden συνεννοήθηκε με εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να λογοκρίνουν διαφορετικές απόψεις και να αποσιωπήσουν την ‘’παραπληροφόρηση’’ που αργότερα κρίθηκε αληθινή», σημείωσε ο Bailey.
Ο ίδιος αποκάλυψε, πως ο διευθυντής Ψηφιακής Πολιτικής του Λευκού Οίκου, Clarke E. Humphrey ζήτησε από στέλεχος του Twitter να «κατεβάσει» ανάρτηση, που αναφερόταν στον θάνατο του Hank Aaron, λίγο μετά τον εμβολιασμό του για Covid.
Η ανάρτηση αναφερόταν στον Robert Kennedy Jr, ο οποίος έδωσε μάχες και λογοκρίθηκε όσο κανείς άλλος στο θέμα των εμβολίων.
Το άρθρο, από τις 22 Ιανουαρίου 2021, λέει ότι ο Aaron πέθανε 18 ημέρες αφότου εμβολιάστηκε για τον Covid από «άγνωστη αιτία» και αναφέρει τον Kennedy Jr που είπε ότι ο «τραγικός θάνατός του είναι μέρος ενός κύματος ύποπτων θανάτων μεταξύ ηλικιωμένων μετά τη χορήγηση των εμβολίων κατά του Covid».
Περίπου μια εβδομάδα αργότερα, ο ιατροδικαστής της κομητείας Fulton δημοσίευσε την αιτία θανάτου του Aaron ως «φυσικά αίτια» και ότι δεν είχε συμπτώματα Covid , με το ιατρικό του ιστορικό να αναφέρει προβλήματα προστάτη και υπέρταση.
censor.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης