Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση δείχνει ήττα Erdogan από Kilicdaroglu με διαφορά 6 μονάδων και… νίκη του AKP - Το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Δημοσκόπηση δείχνει ήττα Erdogan από Kilicdaroglu με διαφορά 6 μονάδων και… νίκη του AKP - Το σενάριο των πρόωρων εκλογών
Το κόμμα του Erdogan προηγείται με 3 μονάδες διαφορά από το δεύτερο CHP του Kilicdaroglu
Ενδιαφέρον παρουσιάζει δημοσκόπηση στην Τουρκία, που δείχνει ήττα του Recep Tayyip Erdogan από τον Kemal Kilicdaroglu με διαφορά 6 μονάδων και ταυτόχρονα προβάδισμα 3 μονάδων του ΑΚΡ (κόμμα του Erdogan) έναντι του CHP (κόμμα του Kilicdaroglu).
Tourkia1.JPG

Tourkia2.JPG
Πάντως, επισημαίνεται ότι η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν τις τελευταίες προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης Erdogan. Το... καλάθι περιλαμβάνει αυξήσεις μισθών, συνταξιοδοτικές παροχές, κοινωνικές παροχές, ενεργειακή και αγροτική υποστήριξη, και τελευταία δάνεια με χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερες ωριμάνσεις, τα οποία θα προσφέρονται σε Τούρκους μεσαίου εισοδήματος που θέλουν να αγοράσουν νέες κατοικίες.

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Εν τω μεταξύ, σχεδόν βέβαιες θα πρέπει να θεωρείται η πρόωρη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, δήλωσε την Πέμπτη (5/1/2023) πως οι εκλογές στην Τουρκία, που είναι προγραμματισμένες για τις 18 Ιουνίου 2023, μπορεί να τροποποιηθούν.
«Γνωρίζετε καλύτερα τη σημασία των εκλογών του 2023, για τις οποίες θα επικαιροποιήσουμε την ημερομηνία λαμβάνοντας υπόψη τις εποχικές συνθήκες, φέρνοντάς τες ίσως λίγο πιο μπροστά», είπε συγκεκριμένα ο Erdogan κατά την διάρκεια ομιλίας του σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με γεωπολιτικούς αναλυτές, επίσπευση των εκλογών που μελετά ο Erdogan επιβάλλεται αφενός από τον φόβο ότι ο αχαλίνωτος πληθωρισμός θα εκμηδενίσει τις εξωφρενικές παροχές που καθημερινά ανακοινώνονται (βυθίζοντας το Χρηματιστήριο) και αφετέρου από την πρόθεση εκμετάλλευσης της αδυναμίας της αντιπολίτευσης να συμφωνήσει εγκαίρως στη δική της υποψηφιότητα. Ένας επιπλέον παράγοντας είναι η φημολογούμενη πρόθεση του Erdogan να αξιοποιήσει άρθρο του Συντάγματος που προβλέπει ότι αν οι εκλογές επισπευσθούν με απόφαση της Βουλής, ο ίδιος θα δικαιούται να διεκδικήσει και τρίτη θητεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης