Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 18 χιλ. θέσεις εργασίας θα περικόψει η Amazon - Διέρρευσε μέσω WSJ

Πάνω από 18 χιλ. θέσεις εργασίας θα περικόψει η Amazon - Διέρρευσε μέσω WSJ
Εμπλοκή Amazon - Wall Street Journal για τις περικοπές
Πάνω από 18.000 θέσεις εργασίας θα περικόψει τελικά η Amazon, περισσότερες δηλαδή από εκείνες που είχε αρχικά δηλώσει ότι θα καταργούσε πέρυσι.
Η είδηση διέρρευσε από την Wall Street Journal, με την Amazon να σπεύδει να το ανακοινώσει στους ανθρώπους που επηρεάζονται άμεσα.
"Συνήθως περιμένουμε να επικοινωνήσουμε για αυτές τις πολιτικές μέχρι να μπορέσουμε να μιλήσουμε με τους ανθρώπους που επηρεάζονται άμεσα", έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy σε ένα υπόμνημα προς τους εργαζόμενους που δημοσίευσε η εταιρεία στο blog της.
"Ωστόσο, επειδή ένας από τους συναδέλφους μας διέρρευσε αυτές τις πληροφορίες, αποφασίσαμε ότι ήταν καλύτερο να μοιραστούμε αυτά τα νέα νωρίτερα, ώστε να ακούσετε τις λεπτομέρειες απευθείας από εμένα", αναέφερε.
Η Amazon σχεδιάζει να ενημερώσει τους εργαζόμενους που θα χάσουν τις δουλειές τους από τις 18 Ιανουαρίου, έγραψε ο Jassy, σημειώνοντας ότι οι περισσότερες περικοπές θα γίνουν στις ομάδες των καταστημάτων και των ανθρώπων, της εμπειρίας και της τεχνολογίας (PXT).

Κύμα απολύσεων

Οι εταιρείες τεχνολογίας συνεχίζουν το 2023 από εκεί που σταμάτησαν πέρυσι, προετοιμαζόμενες για μια παρατεταμένη οικονομική ύφεση.
Η Salesforce ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 10%, επηρεάζοντας πάνω από 7.000 υπαλλήλους.
Τόσο η Amazon όσο και η Salesforce παραδέχθηκαν ότι έκαναν πολύ γρήγορες προσλήψεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Η Amazon παραδέχθηκε συγκεκριμένα ότι πρόσθεσε εργαζόμενους πολύ γρήγορα στις αποθήκες, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν στις online παραγγελίες.
Η εταιρεία απασχολούσε 1,54 εκατομμύρια άτομα στο τέλος του τρίτου τριμήνου.
Τον Νοέμβριο, ο Jassy δήλωσε ότι η Amazon θα καταργήσει θέσεις, μεταξύ άλλων στα φυσικά της καταστήματα και στα τμήματα συσκευών και βιβλίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης