Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Άρχισαν οι προετοιμασίες για τη μεταφορά των Patriot - Ρωσία: Θα τους καταστρέψουμε 100%

Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας):  Άρχισαν οι προετοιμασίες για τη μεταφορά των Patriot -  Ρωσία: Θα τους καταστρέψουμε 100%
«Αναμένουμε την ανάπτυξη του Patriot σύντομα. Οι προετοιμασίες για τη μεταφορά αυτών των συστημάτων έχουν ήδη ξεκινήσει», είπε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών 
Οι προετοιμασίες για τη μεταφορά των αμερικανικών αντιπυραυλικών αμυντικών συστημάτων Patriot στο Κίεβο έχουν ήδη αρχίσει, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba σε ενημέρωση την Τετάρτη (4/1/2023).
«Αναμένουμε την ανάπτυξη του Patriot σύντομα. Οι προετοιμασίες για τη μεταφορά αυτών των συστημάτων έχουν ήδη ξεκινήσει», είπε.
Ο Kuleba πρόσθεσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Volodmyr Zelensky και το περιβάλλον του εργάζονται για νέες αποφάσεις για τις παραδόσεις όπλων.
Τον Δεκέμβριο, οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σχέδια για παροχή 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία σε ένα άλλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, το οποίο θα περιλαμβάνει, για πρώτη φορά, μια συστοιχία του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Patriot.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την Ουάσιγκτον να μην παρέχει τέτοια όπλα στο Κίεβο.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι τα συστήματα Patriot θα θεωρηθούν ως νόμιμοι στόχοι από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εάν η Ουάσιγκτον τα προμηθεύσει στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης