Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν νέα μεγάλη επιστράτευση για να αντιστρέψουν την πορεία του πολέμου

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν νέα μεγάλη επιστράτευση για να αντιστρέψουν την πορεία του πολέμου
Το Κίεβο ισχυριζόταν εδώ και εβδομάδες ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σχεδιάζει να διατάξει άλλη μια μαζική επιστράτευση και να κλείσει τα σύνορά του
Σχετικά Άρθρα
Η ουκρανική ηγεσία και ο Zelensky εκτιμούν, ότι η Ρωσία σχεδιάζει μία νέα επιστράτευση για μία νέα μεγάλη επίθεση και ενώ η Μόσχα αντιμετωπίζει επικρίσεις για τον θάνατο τουλάχιστον 200 στρατιωτών από χτύπημα στη Makeyvka.
Το Κίεβο ισχυριζόταν εδώ και εβδομάδες ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σχεδιάζει να διατάξει άλλη μια μαζική επιστράτευση και να κλείσει τα σύνορά του.
«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι σημερινοί άρχοντες της Ρωσίας θα ρίξουν ό,τι τους έχει απομείνει και ό,τι μπορούν να συγκεντρώσουν για να προσπαθήσουν να αντιστρέψουν την πορεία του πολέμου και τουλάχιστον να καθυστερήσουν την ήττα τους», είπε ο Zelensky.
«Πρέπει να διαταράξουμε αυτό το ρωσικό σενάριο.
Προετοιμαζόμαστε γι' αυτό. Οι τρομοκράτες πρέπει να χάσουν. Κάθε απόπειρα νέας επίθεσης τους πρέπει να αποτύχει», είπε ο Zelensky.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας απέδωσε στη χρήση κινητού τηλεφώνου από τους στρατιώτες του το χτύπημα της Ουκρανίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το οποίο αναφέρθηκε ότι σκότωσε 89 στρατιώτες, το πιο θανατηφόρο περιστατικό που έχει αναγνωρίσει η Μόσχα για τα στρατεύματά της από την έναρξη του πολέμου.
Ο Putin είπε τον περασμένο μήνα ότι δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω επιστράτευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης