Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βροχή» οι προεκλογικές παροχές Erdogan - Στεγαστικά δάνεια με χαμηλά επιτόκια για τη μεσαία τάξη

«Βροχή» οι προεκλογικές παροχές Erdogan - Στεγαστικά δάνεια με χαμηλά επιτόκια για τη μεσαία τάξη
Στεγαστικά δάνεια με χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής στους Τούρκους μεσαίου εισοδήματος
Σχετικά Άρθρα
Στεγαστικά δάνεια με χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής θα προσφέρονται στους Τούρκους μεσαίου εισοδήματος που επιθυμούν να αγοράσουν νέα κατοικία, δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Nureddin Nebati.
Ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν το αργότερο τον Ιούνιο του 2023,  η κυβέρνηση Erdogan εφαρμόζει μια πολιτική δημοσιονομικών και νομισματικών κινήτρων που περιλαμβάνει αυξήσεις μισθών, συνταξιοδοτικές παροχές, κοινωνική βοήθεια, στήριξη της ενέργειας και της γεωργίας.
Ο Nureddin Nebati δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα ενυπόθηκα δάνεια με ποσό έως 5 εκατομμύρια λίρες (266.823 δολάρια), θα έχουν διάρκεια έως 15 έτη και τα επιτόκια θα ξεκινούν από 0,69%.
"Προετοιμάσαμε το πρόγραμμα "Το νέο μου σπίτι" για πολίτες μεσαίου εισοδήματος με προνομιακά επιτόκια, τριετή στήριξη του υπουργείου Οικονομικών στις πληρωμές και ένα σχέδιο πληρωμών με βάση το εισόδημα του νοικοκυριού", δήλωσε ο Nebati.
Τα δάνεια με ευνοϊκά επιτόκια θα επεκταθούν σε νέες κατοικίες, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την κατασκευή, δήλωσε επίσης ο Nebati, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι εργολάβοι που υπόσχονται να κατασκευάσουν κατοικίες θα έχουν επίσης πρόσβαση σε χρηματοδότηση ύψους περίπου 25 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών, υποστηριζόμενη από το ταμείο πιστωτικών εγγυήσεων, πρόσθεσε ο Nebati.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης