Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασία: Ηγείται των κερδών ο Hang Seng στο +2,8%, με το βλέμμα στα πρακτικά της Fed

Ασία: Ηγείται των κερδών ο Hang Seng στο +2,8%, με το βλέμμα στα πρακτικά της Fed
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 2,20%
Σχετικά Άρθρα
Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ ηγήθηκαν των κερδών στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed, παρακολουθώντας για ενδείξεις περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 2,8%, με τον δείκτη Hang Seng Tech να κερδίζει περισσότερο από 3,31%.
Ο Shanghai Composite της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε οριακή πτώση, ενώ ο Shenzhen Component υποχώρησε κατά 0,47%.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 1,63% και ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,79%, ενώ ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,22%.
Στον αντίποδα, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε κατά 1,44% και ο Topix κατά 1,22%, καθώς ο δείκτης του διευθυντή αγορών της au Jibun Bank Flash Japan Manufacturing για τον Δεκέμβριο υποχώρησε περαιτέρω.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, με τον πιο απότομο ρυθμό των τελευταίων 26 μηνών υποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2022, η εργοστασιακή δραστηριότητα στην Ιαπωνία, με τις εταιρείες να βλέπουν περαιτέρω υποχώρηση εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης.
Ειδικότερα, ο δείκτης υποχώρησε σε εποχικά προσαρμοσμένο 48,9 τον Δεκέμβριο από το τελικό 49 του Νοεμβρίου. Αν και ελαφρώς υψηλότερη από το flash figure των 48,8, η μέτρηση ήταν η ασθενέστερη από τον Οκτώβριο του 2020 και σηματοδότησε τον δεύτερο μήνα κάτω από τη γραμμή 50 που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την ανάπτυξη.
«Η ύφεση επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό γύρω από το τρέχον περιβάλλον ζήτησης, το οποίο είναι αδύναμο τόσο σε διεθνές όσο και σε εγχώριο επίπεδο» δήλωσε η Laura Denman, οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence, που καταρτίζει την έρευνα.
Η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες επέκτειναν τη συρρίκνωσή τους για έκτο μήνα τον Δεκέμβριο, ωστόσο με βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν οι επιμέρους δείκτες της έρευνας.
Οι μετοχές στη Wall Street έκλεισαν χαμηλότερα αφού εγκατέλειψαν τα προηγούμενα κέρδη τους λόγω των ανησυχιών για την αύξηση των επιτοκίων και τον υψηλό πληθωρισμό - με την Tesla να σημειώνει το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2020, μετά τις απογοητευτικές παραδόσεις του τέταρτου τριμήνου και την Apple να υποχωρεί επίσης λόγω των αναφορών ότι θα μειώσει την παραγωγή της λόγω της αδύναμης ζήτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης