Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Patriot δεν θα είναι έτοιμοι για χρήση στην Ουκρανία πριν το 2024 – Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 355 ουκρανικά αεροπλάνα

Οι Patriot δεν θα είναι έτοιμοι για χρήση στην Ουκρανία πριν το 2024 – Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 355 ουκρανικά αεροπλάνα
Η Ουκρανία δεν θα είναι έτοιμη για πυραύλους Patriot μέχρι το 2024
Το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot δεν θα είναι έτοιμο για χρήση στην Ουκρανία… πριν τις αρχές του 2024 αναφέρουν αμερικανικές πηγές…
Εν τω μεταξύ ο ρωσικός στρατός καταστρέφει 355 ουκρανικά αεροπλάνα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία
Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 355 αεροπλάνα και 199 ελικόπτερα, της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει
355 αεροπλάνα της Ουκρανίας,
199 ελικόπτερα,
2.794 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα,
399 αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων,
7.366 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης,
957 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων,
3.763 τεμάχια πυροβολικού
7.876 ειδικά στρατιωτικά οχήματα

Η Ουκρανία δεν θα είναι έτοιμη για πυραύλους Patriot μέχρι το 2024

Το συμβουλευτικό όργανο της Υπηρεσίας Ερευνών του Κογκρέσου των ΗΠΑ (CRS) προειδοποίησε ότι το Κογκρέσο αντιμετωπίζει προβλήματα «τόσο στον νομοθετικό όσο και στον εποπτικό του ρόλο» σχετικά με την παράδοση πυραυλικών συστημάτων εδάφους - αέρος Patriot στην Ουκρανία, μετά την πρόθεση να στείλει αυτά τα συστήματα ως μέρος του πακέτου βοήθειας 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Παρόλο που το πυραυλικό σύστημα Patriot είχε αναφερθεί ότι θα παραδοθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023, για την εκπαίδευση θα χρειαστούν περίπου 53 εβδομάδες.
«Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν προτού η Ουκρανία αποκτήσει ένα λειτουργικό σύστημα Patriot στο έδαφος», τόνισε το συμβουλευτικό όργανο της Υπηρεσίας Ερευνών του Κογκρέσου. Είχαν προηγηθεί εικασίες ότι οι ΗΠΑ ή άλλα μέλη του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τους Patriots μετά την παράδοσή τους στο Ουκρανικό έδαφος
Για τους ρώσους το σύστημα Patriot είναι νόμιμος στόχος.

Αναμένεται ότι μόνο μία μονάδα Patriot θα παραδοθεί στην Ουκρανία, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το πόσο αποτελεσματική θα μπορούσε να είναι στην άμβλυνση των ρωσικών αεροπορικών και πυραυλικών επιθέσεων, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του συστήματος αυτού σε άλλα πολεμικά μέτωπα.
Το συμβουλευτικό όργανο της Υπηρεσίας Ερευνών του Κογκρέσου των ΗΠΑ (CRS) τόνισε ότι δεν είναι ακόμη σαφές από πού θα προερχόταν το σύστημα Patriot, προτρέποντας τους νομοθέτες να εξετάσουν αυτό το θέμα…
«Εάν αποσυρθεί από άλλες επιχειρησιακές δυνάμεις, όπως η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ή η Διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ, η μεταφορά του συστήματος στην Ουκρανία μπορεί να δημιουργήσει πιθανούς κινδύνους».

Το «τεράστιο τίμημα» του Patriot τονίστηκε επίσης στην έκθεση, αφού «ένα σύστημα Patriot κοστίζει περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα και περίπου 690 εκατομμυρίων δολαρίων για τους πυραύλους» με «εκτιμώμενο κόστος περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων ανά πύραυλο».
Το αποτέλεσμα αυτών των δαπανών ήταν ότι ορισμένοι «περιορισμοί θα επιβληθούν στους τύπους εχθρικών συστημάτων που μπορούν να εμπλακούν»

Τα φθηνά ρωσικά drones κρούσης που διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην καταστροφή υποδομών και στους στρατιώτες της Ουκρανίας κοστίζουν μόλις 40.000 δολάρια, ενώ πολλοί από τους πυραύλους κρουζ υπολογίζεται ότι κοστίζουν περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια ο καθένας.

Ένα περαιτέρω ζήτημα που τίθεται ευρέως σχετικά με τις παραδόσεις Patriot, είναι ο κίνδυνος να καταστραφεί αμέσως ο Patriot από ρωσικούς πυραύλους προκαλώντας σοβαρές επιπτώσεις τόσο στο ηθικό της Ουκρανίας και την εμπιστοσύνη των συμμάχων στο πυραυλικό σύστημα στο οποίο βασίζονται ευρέως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

Το δίκτυο αεράμυνας της Ουκρανίας εξαντλείται και οι πολύ μικρές ποσότητες Patriot που πρόκειται να παραδοθούν σημαίνει ότι το σύστημα πιθανότατα θα έχει μόνο περιορισμένα επίπεδα προστασίας.
Η ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας είναι μείζονος σημασίας αφού οι Ουκρανικοί πύραυλοι S-300 και Buk έχουν πλέον ελαχιστοποιηθεί…
Δεν αποκλείεται λόγω αυτής της παραμέτρου ο Ουκρανικός στρατός να αρχίζει να εγκαταλείπει ορισμένες πόλεις που δεν μπορεί να προστατεύσει όπως το Bakhmut και Soledar…

Οι μεγάλες επιθέσεις σε υποδομές που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο έδωσαν άλλο αέρα στην στρατηγική της Ρωσίας…και επισκίασαν το γεγονός ότι αποσύρθηκαν από το Kharkiv και την Kherson.

Patriot-768x1402_1.jpg

6.000 μίλια μακριά...

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) φέρεται να μετέφεραν τα βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-95 με πυρηνική ικανότητα σε ασφαλή τοποθεσία στην Άπω Ανατολή, ημέρες αφότου η Ουκρανία εξαπέλυσε δεύτερο χτύπημα σε Βάση της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Πηγές της ουκρανικής κυβέρνησης ισχυρίστηκαν ότι τουλάχιστον έξι αεροσκάφη Tupolev Tu-95 «Bear» από την αεροπορία μεγάλης εμβέλειας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων (VKS) έχουν μεταφερθεί από την αεροπορική βάση Engels-2 στην αεροπορική βάση Seryshevo μετά από τρεις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τον Δεκεμβριο.
Ενώ η βάση Engels-2 βρίσκεται 600 χιλιόμετρα ανατολικά της Ουκρανίας, η αεροπορική βάση Seryshevo απέχει πάνω από 6.000 χιλιόμετρα από την Ουκρανία.

TU-195

Τα βομβαρδιστικά T-95 και τα Tu-160 είναι τα βασικά στοιχεία της ρωσικής στρατηγικής βομβαρδιστικής δύναμης.
Αυτό ήταν το πρώτο βομβαρδιστικό Tu-95 που έχασε το VKS στη μάχη, προκαλώντας ένα σοβαρό πλήγμα στην υπηρεσία.
Παρόλο που το αεροσκάφος δεν είχε καταστραφεί πλήρως, πιθανότατα θα είχε μεταφερθεί στα υπόστεγα επισκευής.
Ενώ τα βομβαρδιστικά μπορεί να μην είχαν μεταφερθεί αμέσως μετά την πρώτη επίθεση, οι υποτιθέμενες επανειλημμένες προσπάθειες της Ουκρανίας να επιτεθεί στις στρατηγικά σημαντικές αεροπορικές βάσεις μπορεί να επηρέασαν την απόφαση.

Το ρωσικό Tupolev Tu-160 «White Swan» ή «Blackjack» εν πτήσει
Russias-Tupolev-Tu-160-White-Swan-or-Blackjack-in-flight.jpg

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης