Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι σκότωσαν 150 Ουκρανούς και 170 της Λεγεώνας των Ξένων… ως απάντηση για τους 220 Ρώσους στην Makeyevka

Οι Ρώσοι σκότωσαν 150 Ουκρανούς και 170 της Λεγεώνας των Ξένων… ως απάντηση για τους 220 Ρώσους στην Makeyevka
Σκοτώθηκαν 63 ρώσοι στρατιώτες στην Makeyevka του Donetsk... άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι νεκροί και τραυματίες είναι 220...
(upd7) Για τον θάνατο των 63 Ρώσων στρατιωτών - κατά άλλες πηγές που φαίνεται να είναι πιο ρεαλιστικές οι νεκροί και τραυματίες είναι 220 - στην Makeyevka του Donetsk οι ρωσικές δυνάμεις προέβησαν σε μια εκτεταμένη επίθεση σκοτώνοντας 150 Ουκρανούς και 170 μισθοφόρους της Λεγεώνας των Ξένων…
Η υπόθεση της Makeyevka έδειξε μια αδυναμία του ρωσικού στρατού…είναι αδιανόητο να συγκεντρώνεις στρατιώτες σε σχολική μονάδα να γιορτάσουν την πρωτοχρονιά όταν η περιοχή βομβαρδίζεται τακτικά από τις Ουκρανικές δυνάμεις… αφού απέχει 13 χσιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή του μετώπου.

Σκοτώθηκαν 63 (220 με βάση άλλες πηγές) ρώσοι στρατιώτες στην Makeyevka του Donetsk

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε τον θάνατο 63 Ρώσων στρατιωτών ως αποτέλεσμα χτυπήματος από τις Ουκρανικές δυνάμεις από ένα σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων (MLRS) HIMARS σε θέση Ρώσων στρατιωτών.
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι σκοτώθηκαν 400 ρώσοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 300 ρώσοι στρατιώτες αλλά με βάση όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί οι νεκροί ήταν σίγουρα κάτω από 100...αλλά οι τραυματίες μπορεί να ξεπερνούν τους 120... συνολικά 220 ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.
Τους τελευταίους μήνες, τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ παραδέχονται όλο και περισσότερο ότι οι Ουκρανοί λαμβάνουν άμεση βοήθεια στο πεδίο της μάχης,  από τους αμερικανούς που δίνουν συντεταγμένες όπου βρίσκονται συγκεντρώσεις ρωσικών δυνάμεων... 
Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι 4 από 6 ρουκέτες από το σύστημα HIMARS έπληξε το σχολικό συγκρότημα και ότι "προδόθηκαν" από την χρήση πολλών κινητών τηλεφώνων, άλλες πηγές κάνουν λόγο για σκόμη προδοσία...

Οργή για τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση


Την ίδια στιγμή, οργή και σφοδρά πυρά εξαπολύονται στη ρωσική στρατιωτική διοίκηση – ακόμα και από το εσωτερικό της Ρωσίας –για τις απώλειες δεκάδων Ρώσων στρατιωτών.
Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει έντονη κριτική προς τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin έχει ζητήσει τη διερεύνηση του περιστατικού και το πόρισμα των ερευνών έως τις 6 Ιανουαρίου.

Πυρά blogger

Ενδεικτικό πάντως του κλίματος που επικρατεί στη Ρωσία για το περιστατικό αυτό είναι τα πυρά που εκτοξεύουν πολλοί Ρώσοι blogger.
«Αυτό που συνέβη στη Makeyevka είναι φρικτό.
Ποιος σκέφτηκε να τοποθετήσει πολλούς στρατιώτες σε ένα κτίριο, όπου ακόμη και ένας ανόητος καταλαβαίνει ότι αν χτυπήσουν με πυροβολικό, θα υπάρχουν πολλοί τραυματίες ή νεκροί;.
Οι διοικητές δεν θα μπορούσαν να νοιάζονται λιγότερο για τα πυρομαχικά που είναι αποθηκευμένα ατάκτως στο πεδίο της μάχης.
Κάθε λάθος έχει ένα όνομα» ανέφερε ο Archangel Spetznaz Z, Ρώσος blogger με περισσότερους από 700.000 «ακόλουθους».

Δικαστήρια

Από την πλευρά του ο Andrey Medvedev, από τους πιο συντηρητικούς Ρώσους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι το να στεγάζεις το στρατιωτικό προσωπικό σε κτήρια αντί σε καταφύγια, βοηθά άμεσα τον εχθρό ενώ ο Vladlen Tatarsky, στρατιωτικός blogger που συναντήθηκε με τον Putin στο Κρεμλίνο τον περασμένο Σεπτέμβριο ζήτησε να συσταθεί δικαστήριο για τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία, περιγράφοντας μάλιστα τους κορυφαίους αξιωματούχους της Μόσχας ως «ανεκπαίδευτους ηλίθιους».

Μετατόπιση ευθύνης

Σε σχόλιο του το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (Institute for the Study of War) αναφέρει πως το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας πιθανότατα θα επιχειρήσει να αποδώσει την ευθύνη για την κακή επιχειρησιακή του ασφάλεια στους αξιωματούχους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και στις επιστρατευμένες δυνάμεις, αλλά η αόριστη αναγνώριση του χτυπήματος, προκαλεί ούτως ή άλλως κριτική προς τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση.
«Τέτοιες σημαντικές στρατιωτικές αποτυχίες θα συνεχίσουν να περιπλέκουν τις προσπάθειες του Putin να κατευνάσει τις αντιδράσεις της φιλοπολεμικής ρωσικής κοινότητας και να διατηρήσει την κυριαρχία όσον αφορά το αφήγημα στη διαχείριση των πληροφοριών στο εσωτερικό της χώρας» αναφέρει το Ινστιτούτο.

Δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες νεκροί και τραυματίες… από πύραυλο που έπληξε σχολείο όπου γιόρταζαν την πρωτοχρονιά

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν ένα βαρύ πλήγμα στον ρωσικό στρατό.
Στην περιοχή Makeyevka που βρίσκεται στα βορειοδυτικά προάστια του Donetsk οι ουκρανοί χτύπησαν με πύραυλο σχολικές εγκαταστάσεις όπου βρίσκονταν ρώσοι αξιωματικοί για να… γιορτάσουν την πρωτοχρονιά...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο χρησιμοποιήθηκε για τη στέγαση Ρώσων στρατιωτικών.
Ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή με το αμερικανικής κατασκευής HIMARS MRLS όταν Ρώσοι στρατιώτες γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν.
Οι τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας εξακολουθούν να καθαρίζουν τα συντρίμμια.

Πρόκειται για κραυγαλέα περίπτωση προχειρότητας της στρατιωτικής διοίκησης του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας η οποία διέταξε να φιλοξενήσει εκατοντάδες στρατιωτικούς σε σχολικό κτίριο που βρίσκεται στην Makeyevka, το οποίο βομβαρδίζεται συνεχώς από τις Ουκρανικές δυνάμεις.
Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο κτίριο επιβεβαιώνουν ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο λόγω της εύθραυστης κατασκευής του, αλλά οι Ρώσοι διοικητές το προτίμησαν από τα πολυάριθμα εγκαταλειμμένα ισχυρά κτίρια με υπόγεια.
Ένα άλλο περίεργο λάθος ήταν να φιλοξενηθούν εκατοντάδες στρατιωτικοί όλοι μαζί.

Ο ρωσικός στρατός πολεμά στην Ουκρανία για περισσότερους από δέκα μήνες, αλλά ορισμένοι από τους ανώτατους διοικητές τους δεν έχουν ακόμη μάθει ότι οι ανοχύρωτες κοινωνικές εγκαταστάσεις, όπως τα σχολεία, είναι οι κύριοι και εύκολοι στόχοι για το Ουκρανικό πυροβολικό.

Οι Ρώσοι αξιωματικοί που πήραν μια τέτοια απόφαση δέχονται μεγάλη κριτική για το εγκληματικό τους λάθος.
Η αιματηρή επίθεση προκάλεσε ακόμη και υποψίες για προδοσία στις τάξεις της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης.
Λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες απώλειες, το χρονοδιάγραμμα της επίθεσης και τη μεγάλη πληροφοριακή αξία ενός μεγάλου χτυπήματος στον ρωσικό στρατό την Πρωτοχρονιά, η προδοσία φαίνεται να είναι μια πολύ πιθανή εκδοχή.
Το χτύπημα στο Makeyevka συνέπεσε με άλλες ύποπτες αποτυχίες του ρωσικού στρατού και μπορεί να συγκριθεί με την ήττα του καταδρομικού Moskva.
mak-768x1011.jpg

makivkastrike.png
Makinikka.png

Xartshshsss_2ianoua.jpg

Η απάντηση των Ρωσικών δυνάμεων

Έως και 30 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από ρωσικά στρατεύματα κοντά στο Kupyansk.

Καταστράφηκαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τρία αυτοκίνητα
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σκότωσαν έως και 30 Ουκρανούς στρατιώτες σε επιδρομές κατά της 103ης και 105ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας της Ουκρανίας.
«Καθώς προχωρούσαν προς το Kupyansk, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν χτυπήματα πυροβολικού εναντίον ομάδων ανθρώπινου δυναμικού της 103ης και 105ης ταξιαρχίας της εδαφικής άμυνας της Ουκρανίας κοντά στο Berestovoye, Kislovka και Sinkovka στην περιοχή Kharkiv.

Ρωσικό χτύπημα στην Λεγεώνα των Ξένων σκοτώθηκαν πάνω από 70 ξένοι μισθοφόροι και 100 τραυματίστηκαν

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν τα προσωρινά σημεία ανάπτυξης της Λεγεώνας των Ξένων στην Ουκρανία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) και στην περιοχή του Kharkiv, σκοτώνοντας περισσότερους από 70 ξένους μισθοφόρους και τραυματίζοντας περισσότερους από 100, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Καταλαμβάνουν νέα εδάφη οι Ρώσοι

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν στρατηγικές θέσεις ενώ πραγματοποιούν επιθετικές επιχειρήσεις στο Donetsk.
Οι Ουκρανοί υπέστησαν μεγάλες απώλειες αφού έχασαν έως και 70 στρατιώτες, τέσσερα οχήματα μάχης πεζικού και πέντε αυτοκίνητα ως αποτέλεσμα της ρωσικής επίθεσης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης