Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αφιέρωμα του αμερικανικού δικτύου CNBC στη Ρεβυθούσα - «Τον μοναδικό τερματικό σταθμό LNG της Ευρώπης»

Αφιέρωμα του αμερικανικού δικτύου CNBC στη Ρεβυθούσα - «Τον μοναδικό τερματικό σταθμό LNG της Ευρώπης»
Ο σταθμός της Ρεβυθούσας είναι ο μοναδικός στην Ευρώπη που μπορεί να παραλαμβάνει, να αποθηκεύει και να μετατρέπει ξανά σε φυσικό αέριο το εισαγόμενο LNG
Σχετικά Άρθρα
Στον τερματικό σταθμό LNG της Ρεβυθούσας, τον μοναδικό στην Ευρώπη που μπορεί να παραλαμβάνει, να αποθηκεύει και να μετατρέπει ξανά σε φυσικό αέριο το εισαγόμενο LNG κάνει εκτεταμένη αναφορά σε άρθρο του το αμερικανό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
Το άρθρο συνοδεύεται με βίντεο που πειρλαμβάνει την επίσκεψη και το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου του δικτύου Julianna Tatelbaum, στις εγκαταστάσεις του ελληνικού τερματικού σταθμού.
Η ελληνική εγκατάσταση της Ρεβυθούσας, γράφει το CNBC, γίνεται από φέτος εγκατάσταση αναφοράς για όλη την Ευρώπη η οποία ναι μεν έσπευσε να ενισχύσει τα ενεργειακά της αποθέματα το 2022  στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και του πολέμου μεταξύ των δύο χωρών πληρώνοντας με επιτυχία τη χωρητικότητα αποθήκευσης φυσικού αερίου στο 95% και αποτρέποντας τα χειρότερα.
Επειδή όμως η Ευρώπη δεν έχει υποδομές εισαγωγής LNG, θα δυσκολευτεί να το κάνει και τον επόμενο χειμώνα, σημειώνει.
Η Ευρώπη, συνεχίζει το CNBC, έχει μεν τη δυνατότητα να προμηθεύεται LNG, μια ευέλικτη πηγή ενέργειας που προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ, το Κατάρ, την Αυστραλία και την Αλγερία. 
Αν δεν όμως δεν κατορθώσει να αναπτύξει εντός των επόμενων μηνών σοβαρές υποδομές στα πρότυπα του ελληνικού τερματικού σταθμού LNG της Ρεβυθούσας ώστε να μπορεί να το αποθηκεύει, θα αντιμετωπίσει τον επόμενο χειμώνα ιδιαίτερα οξύ πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης