Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Chevron στέλνει πετρελαιοφόρα στη Βενεζουέλα – Πρώτο φορτίο πετρελαίου για τις ΗΠΑ μετά από 4 χρόνια

Η Chevron στέλνει πετρελαιοφόρα στη Βενεζουέλα – Πρώτο φορτίο πετρελαίου για τις ΗΠΑ μετά από 4 χρόνια
Η Chevron στέλνει δύο πετρελαιοφόρα στη Βενεζουέλα
Η αμερικανική πετρελαϊκή Chevron Corp στέλνει δύο πετρελαιοφόρα στη Βενεζουέλα και ένα εξ αυτών αναμένεται να φορτώσει το πρώτο φορτίο αργού με προορισμό τις ΗΠΑ εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.
Την Παρασκευή 30/12, ναυλωμένο πλοίο της Chevron πλησίασε τα ύδατα της χώρας της Λατινικής Αμερικής για να παραλάβει ένα φορτίο αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας.
Δεύτερο δεξαμενόπλοιο πρόκειται να φτάσει στη χώρα στις αρχές του επόμενου μήνα, σημείωσε πηγή.
Η Ουάσιγκτον εξέδωσε τον περασμένο μήνα εξάμηνη άδεια στη Chevron η οποία της επιτρέπει να αναλάβει εκτεταμένο ρόλο σε τέσσερες πετρελαϊκές κοινοπραξίες στη Βενεζουέλα που παράγουν, επεξεργάζονται και εξάγουν πετρέλαιο και να φέρει το πετρέλαιό τους στις ΗΠΑ.
Πριν από ένα μήνα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro χαιρέτισε ως «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» την άδεια που έδωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στον ενεργειακό κολοσσό Chevron να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στη Βενεζουέλα παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, αλλά ζήτησε παράλληλα την πλήρη άρση τους.
«Η Βενεζουέλα απαιτεί την πλήρη άρση των κυρώσεων για την πετρελαϊκή βιομηχανία», είπε ο πρόεδρος Maduro σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι τα μέτρα των ΗΠΑ δεν συνάδουν με τους κανόνες που διέπουν το διεθνές εμπόριο.
Μία εβδομάδα πριν, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξουσιοδότησε την αμερικανική εταιρεία Chevron να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Βενεζουέλα, επικροτώντας με αυτόν τον τρόπο τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του προέδρου Maduro και της αντιπολίτευσης για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων που θα καλύψουν κοινωνικές ανάγκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης