Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Inform Λύκος: Έκτακτη γενική συνέλευση στις 30/1/2023 για την απορρόφηση της εταιρείας από την Austriacard

Inform Λύκος: Έκτακτη γενική συνέλευση στις 30/1/2023 για την απορρόφηση της εταιρείας από την Austriacard
Τυχόν Επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 7.2.2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ.
Σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της εταιρείας και σε συνέχεια της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, η «INFORM Π. ΛΥΚΟΣ τους μετόχους της εταιρείας, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 30.01.2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ., στην έδρα της εταιρείας στο 5ο χλμ. Λ. Βάρης-Κορωπίου, 19400, Κορωπί Αττικής, για να αποφασίσουν επί του ακόλουθου θέματος της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα: (α) Έγκριση της διασυνοριακής συγχώνευσης της Εταιρείας με απορρόφησή της από τη μητρική εταιρία του Ομίλου AUSTRIACARD HOLDINGS AG (εφεξής «AUSTRIACARD HOLDINGS» ή η «Απορροφώσα Εταιρεία»), με έδρα επί της οδού Lamezanstraße 4-8, 1230 Βιέννη (Αυστρία) και αριθμό εμπορικού μητρώου του Εμποροδικείου της Βιέννης FN 352889 f (εφεξής η «Διασυνοριακή Συγχώνευση»). (β) Υποβολή και έγκριση (i) του από 21.12.2022 Κοινού Σχεδίου Διασυνοριακής Συγχώνευσης που καταρτίστηκε και εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και το Συμβούλιο Διοίκησης της Απορροφώσας Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 3777/2009 και το άρθρο 5 του αυστριακού νόμου περί διασυνοριακών συγχωνεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (EU-Verschmelzungsgesetz), (ii) της από 21.12.2022 Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας επί της Διασυνοριακής Συγχώνευσης σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 3777/2009 και (iii) της από 21.12.2022 Έκθεσης του Κοινού Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα της Διασυνοριακής Συγχώνευσης «Deloitte Audit Wirtschaftsprüfungs GmbH» (με έδρα επί της Renngasse 1/Freyung, 1010 Βιέννη (Aυστρία) και αριθμό εμπορικού μητρώου του Εμποροδικείου της Βιέννης FN 30659 d) με τίτλο «Έκθεση επί της διενεργηθείσας εξέτασης συγχώνευσης στο πλαίσιο της συγχώνευσης της INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, Κορωπί, ως απορροφώμενης εταιρείας, με την AUSTRIACARD HOLDINGS AG, Βιέννη, ως απορροφώσας εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 7 του αυστριακού νόμου περί διασυνοριακών συγχωνεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το άρθρο 6 του ελληνικού νόμου 3777/2009 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 του ελληνικού νόμου 4601/2019». (γ) Έγκριση όλων των μέχρι σήμερα αποφάσεων και ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων της Εταιρείας, καθώς και των οργάνων διοίκησης της Απορροφώσας Εταιρείας σχετικά με τη Διασυνοριακή Συγχώνευση. Παροχή συναφών εγκρίσεων και συναφών εξουσιοδοτήσεων.
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από το Νόμο απαρτία και εξ αυτού του λόγου δεν καταστεί δυνατή η λήψη αποφάσεων για το σύνολο ή για ορισμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η τυχόν Επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 7.2.2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. στον ίδιο χώρο και με τα αυτά θέματα (μη συζητηθέντα) της αρχικής ημερήσιας διάταξης, χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 130 του Ν. 4548/2018.


Ι. Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση


Κάθε μετοχή έχει δικαίωμα μιας ψήφου. Στη Γενική Συνέλευση έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος και να ψηφίσουν όποια φυσικά ή νομικά πρόσωπα εμφανίζονται ως μέτοχοι κατά την έναρξη της πέμπτης (5ης) ημέρας πριν από την ημέρα συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 30.01.2023, ήτοι κατά την 25.01.2023 («Ημερομηνία Καταγραφής») στο αρχείο του Συστήματος ΄Αϋλων Τίτλων που τηρείται στην εταιρεία «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε.» (ΕΛ.Κ.Α.Τ.), χωρίς να απαιτείται δέσμευση των μετοχών τους. Η ως άνω ημερομηνία καταγραφής ισχύει και στην περίπτωση εξ αναβολής ή επαναληπτικής συνεδρίασης, με την προϋπόθεση ότι η εξ αναβολής ή επαναληπτική συνεδρίαση δεν απέχει περισσότερο από τριάντα (30) ημέρες από την ημερομηνία καταγραφής. Εάν αυτό δεν συμβαίνει ή εάν για την περίπτωση της επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης δημοσιεύεται νέα πρόσκληση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 130 του Ν. 4548/2018, συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση το πρόσωπο που έχει τη μετοχική ιδιότητα κατά την έναρξη της τρίτης ημέρας πριν από την ημέρα της εξ αναβολής ή της επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης. Η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητας μπορεί να γίνεται με κάθε νόμιμο μέσο και πάντως βάσει ενημέρωσης που λαμβάνει η εταιρεία από το κεντρικό αποθετήριο τίτλων, εφόσον παρέχει υπηρεσίες μητρώου ή μέσω των συμμετεχόντων και εγγεγραμμένων διαμεσολαβητών στο κεντρικό αποθετήριο τίτλων σε κάθε άλλη περίπτωση. Έναντι της Εταιρείας θεωρείται ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση μόνον όποιος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την αντίστοιχη ημερομηνία καταγραφής.
H άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων (συμμετοχής και ψήφου) δεν προϋποθέτει τη δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην ημερομηνία καταγραφής όπως αυτή ορίζεται ανωτέρω και στην ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης.


ΙΙ. Διαδικασία για την άσκηση δικαιώματος ψήφου μέσω αντιπροσώπου


Κάθε μέτοχος που δικαιούται να παραστεί κατά τα ανωτέρω, συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση και ψηφίζει είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω αντιπροσώπου. Κάθε μέτοχος μπορεί να διορίζει μέχρι τρεις (3) αντιπροσώπους. Νομικά πρόσωπα μετέχουν στη Γενική Συνέλευση ορίζοντας ως εκπροσώπους τους μέχρι τρία (3) φυσικά πρόσωπα. Αντιπρόσωπος που ενεργεί για περισσοτέρους μετόχους μπορεί να ψηφίζει διαφορετικά για κάθε μέτοχο. Ωστόσο, αν ο μέτοχος κατέχει μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες εμφανίζονται σε περισσότερους του ενός λογαριασμούς αξιών, ο περιορισμός αυτός δεν εμποδίζει το μέτοχο να ορίζει διαφορετικούς αντιπροσώπους για τις μετοχές που εμφανίζονται στον κάθε λογαριασμό αξιών σε σχέση με τη Γενική Συνέλευση. Ο μέτοχος μπορεί να διορίσει αντιπρόσωπο για μία ή περισσότερες Γενικές Συνελεύσεις και για ορισμένο χρόνο. Ο αντιπρόσωπος ψηφίζει, σύμφωνα με τις οδηγίες του μετόχου, εάν υφίστανται. Τυχόν μη συμμόρφωση του αντιπροσώπου με τις οδηγίες που έχει λάβει, δεν επηρεάζει το κύρος των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης, ακόμη και εάν η ψήφος του αντιπροσώπου ήταν αποφασιστική για την επίτευξη της πλειοψηφίας. Έντυπα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την ψήφο μέσω αντιπροσώπου είναι διαθέσιμα στους μετόχους στο διαδικτυακό τόπο της εταιρείας στη διεύθυνση https://www.informlykos.com και σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στα έντυπα αυτά, σε έγχαρτη μορφή στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της εταιρείας (5ο χλμ. Λ. Βάρης-Κορωπίου στη θέση Σταμάτη Μίχα, Κορωπί Αττικής), τα οποία, εφόσον ο μέτοχος το ζητήσει, η εταιρεία αποστέλλει ταχυδρομικώς χωρίς χρέωση. Ο διορισμός και η ανάκληση ή αντικατάσταση του εκπροσώπου ή αντιπροσώπου του μετόχου γίνονται εγγράφως και υποβάλλονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της εταιρείας στην ανωτέρω διεύθυνση (5ο χλμ. Λ. Βάρης-Κορωπίου στη θέση Σταμάτη Μίχα, 19400, Κορωπί Αττικής) ή αποστέλλονται στο fax: 2106697602 σαράντα οκτώ (48) τουλάχιστον ώρες πριν από την ορισθείσα ημερομηνία συνεδρίασης της Συνέλευσης. Μέτοχοι που δεν συμμορφώνονται με την προθεσμία της παραγράφου 4 του άρθρου 128 του Ν. 4548/2018 μετέχουν στη Γενική Συνέλευση, εκτός αν η Γενική Συνέλευση αρνηθεί τη συμμετοχή αυτή για σπουδαίο λόγο που δικαιολογεί την άρνησή της.


Ο αντιπρόσωπος μετόχου υποχρεούται να γνωστοποιεί στην Εταιρεία, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης, κάθε συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο στους μετόχους για την αξιολόγηση του κινδύνου να εξυπηρετήσει ο αντιπρόσωπος άλλα συμφέροντα πλην των συμφερόντων του αντιπροσωπευόμενου μετόχου. Κατά την έννοια της παρούσας παραγράφου, μπορεί να προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων ιδίως όταν ο αντιπρόσωπος: (α) είναι μέτοχος που ασκεί τον έλεγχο της εταιρείας ή είναι άλλο νομικό πρόσωπο ή οντότητα η οποία ελέγχεται από το μέτοχο αυτόν, (β) είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή εν γένει της διοίκησης της εταιρείας ή μετόχου που ασκεί τον έλεγχο της εταιρείας ή άλλου νομικού προσώπου ή οντότητας που ελέγχεται από μέτοχο ο οποίος ασκεί τον έλεγχο της εταιρείας, (γ) είναι υπάλληλος ή ορκωτός ελεγκτής της εταιρείας ή μετόχου που ασκεί τον έλεγχο της εταιρείας ή άλλου νομικού προσώπου ή οντότητας που ελέγχεται από μέτοχο ο οποίος ασκεί τον έλεγχο της εταιρείας, (δ) είναι σύζυγος ή συγγενής πρώτου βαθμού με ένα από τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις (α) έως (γ).


Το Καταστατικό της Εταιρείας δεν προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής των μετόχων στη Γενική Συνέλευση με ηλεκτρονικά μέσα, χωρίς τη φυσική παρουσία τους στον τόπο διεξαγωγής της. Τα ανωτέρω δεν περιορίζουν το κατ’ άρθρο 125, παρ. 3 του Ν. 4548/2018 δικαίωμα του μετόχου, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις αυτής της διάταξης ως προς αυτόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης