Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Η πρόταση της Ουκρανίας για ειρήνη είναι... δημόσιες σχέσεις των ΗΠΑ

Zakharova (Ρωσία): Η πρόταση της Ουκρανίας για ειρήνη είναι... δημόσιες σχέσεις των ΗΠΑ
Η Ουκρανία ήταν από τις πλούσιες δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης, έγινε από τα πιο φτωχά κράτη στην Ευρώπη είπε η Zakharova
Σχετικά Άρθρα
Η πρόταση που διατύπωσε η Ουκρανία για μια Σύνοδο Κορυφής για την ειρήνη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κόλπο δημόσιων σχέσεων από τις ΗΠΑ υποστήριξε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.
«Μιλάμε για μια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στον ΟΗΕ στις 24 Φεβρουαρίου, στη συμπλήρωση δηλαδή ενός έτους από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Πρόκειται για μια «Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη», η οποία σύμφωνα με το σχέδιο των αξιωματούχων του Κιέβου, θα πρέπει να συνεισφέρει στις περίεργες «ερμηνείες» του προέδρου Zelensky, τις οποίες με κάποιο τρόπο μετέτρεψε σε δική του «φόρμουλα» για την ειρήνη.
Θεωρούμε τις ιδέες αυτές εξωφρενικές, ως κινήσεις δημόσιων σχέσεων από την Ουάσινγκτον, η οποία προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να παρουσιάσει το καθεστώς του Κιέβου ως «ειρηνοποιό» υποστήριξε η Zakharova.

Έλλειψη δύναμης

Όπως είπε η Zakharova, το γεγονός ότι η Ρωσία θα μπορεί να παραβρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη, μόνο εάν παραδεχθεί την πλήρη και χωρίς όρους παράδοση της, δείχνει και την έλλειψη ισχύος του Κιέβου.
«Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
Έχουν ήδη συμφωνήσει και έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που καταλήγουν σε αυτές τις εξωφρενικές ιδέες, τις οποίες «ντύνουν» με κάποιου είδους διεθνούς νομιμοφάνειας, αλλά το ζητούμενο παραμένει το ίδιο – πώς θα το κάνουν χωρίς να αναγνωρίζουν το προφανές» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Αναλώσιμοι για τις ΗΠΑ οι Ουκρανοί

Η Zakharova υποστήριξε ότι κάποτε η Ουκρανία ήταν από τις πιο πλούσιες δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης και σήμερα έχει γίνει μια από τις πιο φτωχές της Ευρώπης και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αντιμετωπίζει τους Ουκρανούς ως αναλώσιμους στην αντιπαράθεση της με τη Ρωσία.
Επιπλέον, εξαπέλυσε τα πυρά της κατά του προέδρου Zelensky, τον οποίο κατηγόρησε ότι περιφέρεται σε όλο τον κόσμο όπου και φωτογραφίζεται και μιλά, ως μέρος της επικοινωνιακής εκστρατείας των δημόσιων σχέσεων των ΗΠΑ.
«Τώρα τελευταία οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρουσιάσουν την Ουκρανία ως μια δύναμη που μάχεται για τη Δημοκρατία και ως ειρηνοποιούς, τη στιγμή που προμηθεύουν το Κίεβο με όπλα» υπογράμμισε η Zakharova.
«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για σοβαρή πρωτοβουλία για την ειρήνη από το Κίεβο και τους Δυτικούς σπόνσορες του.
Δεν υπάρχει τίποτα σοβαρό σε αυτούς» είπε η Ρωσίδα αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης