Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Είκοσι ένα ασφαλιστικές προσυπογράφουν την ομαλή ροή εφοδιαστικής αλυσίδας για το 2023

Είκοσι ένα ασφαλιστικές προσυπογράφουν την ομαλή ροή εφοδιαστικής αλυσίδας για το 2023
Οι ασφαλιστές αποφάσισαν να συνεχίσουν να καλύπτουν το θαλάσσιο εμπόριο μεταφοράς φορτίου σιτηρών από την Ουκρανία, σύμφωνα με την Συνθήκη της Μαύρης Θάλασσας αλλά και να μην αυξήσουν τα ασφάλιστρα
Σχετικά Άρθρα
Σε αντίθεση με ό,τι αναμένονταν, διασφαλίστηκε για το 2023 η ομαλή ροή της εφοδιαστικής αλυσίδας του εμπορίου σιτηρών και άλλων προϊόντων διατροφής στον κόσμο.
Οι ασφαλιστές αποφάσισαν να συνεχίσουν να καλύπτουν το θαλάσσιο εμπόριο μεταφοράς φορτίου σιτηρών από την Ουκρανία, σύμφωνα με την Συνθήκη της Μαύρης Θάλασσας που υπεγράφη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αλλά και να μην αυξήσουν τα ασφάλιστρα.
Είκοσι ένα ασφαλιστικές που καλύπτουν τις μεταφορές φορτίων στον κόσμο με ‘αρχηγό’ την ASCOT και μεσίτη ασφαλίσεων την Marsh συμφώνησαν και ανακοίνωσαν την πρώτη πλατφόρμα ασφάλισης μεταφοράς φορτίου σιτηρών σε συνθήκες πολέμου από την Ουκρανία.
Στα σχέδια των ασφαλιστικών δεν περιλαμβάνονται αυξήσεις ασφαλίστρων, γεγονός που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και στην εφοδιαστική αλυσίδα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ανθρωπιστική προσπάθεια που στόχο έχει την απορρόφηση των προβλημάτων που θα μπορούσαν να προκύψουν από τις μεταφορές ανασφάλιστων φορτίων ή φορτίων που εμπίπτουν σε υψηλούς ναύλους ασφάλισης των.

Αντίθετα με το ρεύμα των μεγάλων αυξήσεων λόγω πληθωρισμού

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η απόφαση των 21 ασφαλιστικών δεν κινήθηκε σύμφωνα με τις τάσεις ασφάλισης των θαλάσσιων φορτίων που είναι αυξητική και με σημαντικές αλλαγές στην διατύπωση και όρους των συμβολαίων.
Η πολιτική των συμβολαίων παρέχει καλύψεις κατά παντός κινδύνους ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων και αφορά το θαλάσσιο φορτίο και τις εξαγωγές εν καιρώ πολέμου.
Να διευκρινιστεί ότι η απρόσκοπτη μεταφορά φορτίων από τον διάδρομο της Μαύρης Θάλασσας πραγματοποιείται μόνο και αφού προσκομιστούν στα τραπεζικά ιδρύματα ασφαλιστήρια συμβόλαια τα οποία στις καλύψεις τους περιλαμβάνουν και την ασφάλιση μηχανών και του κύτους του πλοίου.
Μέχρι να υπογραφτεί η ανωτέρω συμφωνία ήταν έκδηλες οι ανησυχίες καθώς στις ανανεώσεις των ασφαλιστήριων συμβολαίων θα υπάρξουν σοβαρές αυξήσεις στα ασφάλιστρα λόγω του υψηλού πληθωρισμού και τον σοβαρών φυσικών καταστροφών που συνέβησαν μέσα στο 2022.

Ελ. Ερμ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης