Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματικό μήνυμα της Ουγγαρίας στην ΕΕ: Πάρτε πίσω τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, πυροβολούμε τον εαυτό μας

Δραματικό μήνυμα της Ουγγαρίας στην ΕΕ: Πάρτε πίσω τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, πυροβολούμε τον εαυτό μας
«Eίναι καιρός για συνομιλίες στις Βρυξέλλες σχετικά με το ποιες κυρώσεις έχουν νόημα και ποιες όχι», υποστηρίζει η Βουδαπέστη
Σχετικά Άρθρα
Η Ουγγαρία σχεδιάζει να θέσει το θέμα της επανεξέτασης των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για τη σύγκρουση στην Ουκρανία στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Balazs Orban πολιτικός σύμβουλος του Ούγγρου πρωθυπουργού, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα Index.
«Οι κυρώσεις ισχύουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα και δεν παρατείνονται αυτόματα.
Έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ εδώ και οκτώ έως δέκα μήνες, επομένως είναι καιρός για συνομιλίες στις Βρυξέλλες σχετικά με το ποιες κυρώσεις έχουν νόημα και ποιες όχι.
Είναι προφανές σε όλους ότι διατηρώντας τα, απλώς πυροβολούμε τον εαυτό μας στα πόδια», είπε ο Orban.

«Μπλοκάρουμε κυρώσεις»

«Ζητούμε συζητήσεις για αυτό το θέμα», είπε ο σύμβουλος του Ούγγρου πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι οι εθνικές διαβουλεύσεις για τις κυρώσεις, που διεξήχθησαν στην Ουγγαρία από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου, θα ενισχύσουν τη στάση της ουγγρικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.
«Δεν υποστηρίζουμε καμία κύρωση. Μπλοκάρουμε ορισμένες κυρώσεις για χάρη της ευρωπαϊκής ενότητας, αλλά όταν διακυβεύονται ζωτικά συμφέροντα της Ουγγαρίας, είτε παλεύουμε για εξαιρέσεις είτε εμποδίζουμε την υιοθέτηση κυρώσεων.
Αυτή είναι η θέση της Ουγγαρίας », εξήγησε ο Balazs Orban.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης