Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει δικό της φυσικό αέριο έως τον Μάρτιο του 2023 - Περισσότερες γεωτρήσεις

Erdogan: Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει δικό της φυσικό αέριο έως τον Μάρτιο του 2023 - Περισσότερες γεωτρήσεις
«Τα αποθέματά μας, επομένως, αυξήθηκαν στα 710 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα με το νέο εύρημα στο πεδίο Çaycuma», είπε ο Erdogan
Η Τουρκία θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το δικό της φυσικό αέριο μέχρι τον Μάρτιο του 2023, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, μετά την ανακοίνωση του Προέδρου Erdogan ότι τα αποθέματα της χώρας στα κοιτάσματα της Μαύρης Θάλασσας έχουν αυξηθεί στα 710 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα με πρόσφατη ανακάλυψη 58 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σύμφωνα με την hurriyet.
«Το πλοίο γεώτρησης Fatih ανακάλυψε 58 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθεμάτων φυσικού αερίου 3023 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο τετράγωνο Çaycuma 1. Αναμένουμε ότι αυτός ο αριθμός θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω με τις νέες εξερευνητικές γεωτρήσεις που θα ανοίξουμε. Η νέα μας ανακάλυψη θα ανοίξει το δρόμο για παρόμοιες ανακαλύψεις σε άλλα γεωλογικά πεδία δίπλα στην περιοχή», δήλωσε ο Ερντογάν μετά από μια τακτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στα τέλη της 26ης Δεκεμβρίου.
Η Türkiye ανακάλυψε ένα τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου, που ονομάστηκε Sakarya Field, με περίπου 540 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στα μέσα του 2021 στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Ερντογάν ενημέρωσε ότι διαπιστώθηκε ότι το πεδίο Sakarya περιέχει 652 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ως αποτέλεσμα μιας μελέτης επαναξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε από μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες στον κόσμο.
«Τα αποθέματά μας, επομένως, αυξήθηκαν στα 710 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα με το νέο εύρημα στο πεδίο Çaycuma», είπε ο Ερντογάν, ενημερώνοντας ότι η αγοραία αξία αυτής της ποσότητας φυσικού αερίου ήταν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.
Υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται μέρα νύχτα για τη σύνδεση του φυσικού αερίου με το εθνικό δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της χώρας, ο πρόεδρος είπε ότι το αέριο που βρέθηκε στο Çaycuma θα συνδεθεί πρώτα με το κοίτασμα Sakarya και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα.

Περισσότερες γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Erdogan είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αναζητά περισσότερα αποθέματα υδρογονανθράκων τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά, με πρωταρχικό στόχο τη Μαύρη Θάλασσα. «Αυτή τη στιγμή, έχουμε επτά διεθνείς αγωγούς, τέσσερις τερματικούς σταθμούς LNG και δύο υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου.
Επομένως, έχουμε όλες τις υποδομές για να γίνουμε ενεργειακός κόμβος», είπε.
Το ρωσικό φυσικό αέριο και οι πηγές από το Αζερμπαϊτζάν και το Τουρκμενιστάν σχεδιάζονται να μεταφερθούν στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω της Τουρκίας, δήλωσε ο πρόεδρος, προσθέτοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε την Τουρκία σε ενεργειακό κόμβο της Κασπίας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Θα συνδεθούμε από την ανατολή με τη δύση όχι μόνο μέσω των γεφυρών μας στα στενά της Κωνσταντινούπολης και του Τσανάκκαλε αλλά και μέσω ενεργειακών γεφυρών».

Οι εργασίες συνεχίζονται με πλήρη ταχύτητα

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Ενέργειας Fatih Dönmez παρείχε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη νέα ανακάλυψη και πώς όλο αυτό το αέριο θα μεταφερθεί στη χρήση του τουρκικού λαού σε συνέντευξη Τύπου στις 27 Δεκεμβρίου.
«Οι ομάδες μας εργάζονται με πλήρη ταχύτητα. Θέλουμε να φέρουμε το πρώτο αέριο στη χρήση του λαού μας μέχρι τον Μάρτιο του 2023.
Ο αιώνας της Τουρκίας θα είναι και ο αιώνας της ενέργειας», είπε, υπογραμμίζοντας ότι ο κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει την εξάρτηση της Τουρκίας από ξένες πηγές υδρογονανθράκων.
Τα έργα στο έδαφος από όπου θα διανεμηθεί το φυσικό αέριο έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και έχει ήδη τοποθετηθεί επιπλέον αγωγός μήκους 36 χιλιομέτρων, είπε ο υπουργός.
«Περίπου 8.000 άνθρωποι εργάζονται. Επιπλέον, τα τρία πλοία γεώτρησης συνεχίζουν τις εργασίες τους. Ελέγχουμε εξ αποστάσεως αυτά τα έργα. Μια δομή που ονομάζουμε Zeki [Έξυπνη στα Αγγλικά] θα ακολουθήσει όλες αυτές τις εργασίες και θα ενημερώσει τους χειριστές», τόνισε ο Dönmez.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης