Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πλαίσιο: Με 89,84% η οικογένεια Γεράρδου, μία ανάσα από το squeeze out

Πλαίσιο: Με 89,84% η οικογένεια Γεράρδου, μία ανάσα από το squeeze out
Ανακοίνωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 2 του Νόμου 3461/2006
Πολύ κοντά στην έξοδο από το ΧΑΑ βρίσκεται το Πλαίσιο, καθώς το σχήμα μετοχών του κ. Γεράρδου φθάνει το 89,84%, μία ανάσα από το 90% που απαιτείται.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 παράγραφος 2 του νόμου 3461/2006, όπως ισχύει, και ύστερα από την υποβολή της προαιρετικής δημόσιας πρότασης από τον κ. Γεώργιο Γεράρδο (εφεξής ο «Προτείνων») στις 22 Δεκεμβρίου 2022 (η «Δημόσια Πρόταση») για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας «ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟΥ» (εφεξής η «Εταιρεία»), εκτός από εκείνες τις μετοχές που ήδη κατέχουν ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα, γνωστοποιούνται τα κατωτέρω:
1. Ο Προτείνων προέβη μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις ακόλουθες αποκτήσεις μετοχών:
▪ Την 23η Δεκεμβρίου 2022, ο Προτείνων απέκτησε 1.689.955 Μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 7,66% του συνόλου των Μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Η απόκτηση αυτή πραγματοποιήθηκε στην τιμή των 4,58 Ευρώ ανά Μετοχή, ήτοι συνολικά 7.739.993,90 Ευρώ.
2. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανωτέρω αποκτήσεις, ο Προτείνων κατέχει πλέον, μαζί με τα Συντονισμένα Πρόσωπα, 19.832.668 Μετοχές που αντιπροσωπεύουν περίπου το 89,84% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Πολύ κοντά στο squeeze out

Η πραγματοποίηση της Δημόσιας Πρότασης προϋποθέτει την έγκριση του Πληροφοριακού Δελτίου από την Ε.Κ. το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο των όρων της Δημόσιας Πρότασης.
Η Περίοδος Αποδοχής, σύμφωνα με το άρθρο 18, παράγραφος 2 του Νόμου, θα ξεκινήσει από τη δημοσίευση του Πληροφοριακού Δελτίου μετά την έγκρισή του από την Ε.Κ. 6 11.3 Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης και εφόσον ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα κατέχουν πλέον συνολικά Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ο Προτείνων:

(α) Θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out), εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των τριών (3) μηνών από το τέλος της Περιόδου Αποδοχής, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου και την Απόφαση 1/644/22.4.2013 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ., και θα απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν, σε τιμή ανά Μετοχή ίση με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα, όλων των Μετοχών των υπολοίπων μετόχων, οι οποίοι δεν θα έχουν αποδεχθεί τη Δημόσια Πρόταση, (το «Δικαίωμα Εξαγοράς»)

(β) Θα υποχρεούται σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου να αποκτήσει χρηματιστηριακά όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης σε τιμή ανά Μετοχή ίση με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα (το «Δικαίωμα Εξόδου»).

Ταυτόχρονα με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων θα δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες για τα ανωτέρω δικαιώματα των μετόχων της Εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης