Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Με άλμα +45% το Πλαίσιο, μετά την δημόσια πρόταση του Γεράρδου

Με άλμα +45% το Πλαίσιο, μετά την δημόσια πρόταση του Γεράρδου
Η υποβολή δημόσιας πρότασης από την οικογένεια Γεράρδου αποτελεί ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι προς τη διοίκηση της ΕΧΑΕ
Με άλμα +45% έκλεισε σήμερα 23/12 η μετοχή του Πλαίσιου, μετά την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης του Γ. Γεράρδου, για την απόκτηση του 100% των μετοχών, με premium, στα 4,58 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο εκ πρώτης όψεως αποτελεί ένα μήνυμα περί της απαξίωσης που έχουν υποστεί οι εισηγμένες εταιρίες. 
Στην τιμή της πρότασης, στα 4,58 ευρώ διακινήθηκαν 1,74 εκατ. τεμάχια ή 8 εκατ. ευρώ καλύπτοντας το 20% του συνολικού τζίρου της αγοράς.

Η υποβολή δημόσιας πρότασης από την οικογένεια Γεράρδου αποτελεί ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι προς τη διοίκηση της ΕΧΑΕ αλλά και της προβληματικής λειτουργίας της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.
Η οικογένεια του Γιώργου Γεράρδου αποτιμά το 18% που δεν κατέχει σε 18 εκ ευρώ και συνολικά την εταιρία σε 101 εκ ευρώ.
Το πολύ υψηλό premium μπορεί να εντυπωσιάζει αλλά δημιουργεί ταυτόχρονα και ερωτήματα για τη γαλαντομία των βασικών μετόχων που θα μπορούσαν να αποκτήσουν το 18% περίπου που δεν κατέχουν προσφέροντας χαμηλότερο premium.
Το bankingnews συνομίλησε με στελέχη του ομίλου τα οποία θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους τα οποία ανέφεραν ότι θεωρούν λογική την κίνηση Γεράρδου καθώς δεν του προσέφερε απολύτως τίποτα το Χρηματιστήριο στην Πλαίσιο ως εταιρία.
Το αντίθετο μάλιστα καθώς η μετοχή είχε εξευτελιστική αποτίμηση και η συμπεριφορά των Ελλήνων θεσμικών επενδυτών ήταν επιεικώς απαράδεκτη καθώς στο πρόσφατο παρελθόν έφταναν να πουλούν μετοχές Πλαίσιο προκειμένου να αποκτήσουν ρευστότητα για να μπουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου τραπεζών ή άλλων εταιριών που υποστηρίζονταν από τραπεζικά ιδρύματα.
Έτσι είχαμε το οξύμωρο φαινόμενο μια εταιρία με τα μεγέθη της Πλαίσιο να βρίσκεται υπόλογη έναντι των μικρομετόχων για την τιμή της μετοχής και την ίδια στιγμή τα θεσμικά χαρτοφυλάκια να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Ουσιαστικά όλοι είχαν ως ζητούμενο την άνοδο της μετοχής ζητώντας το παράλογο ο βασικός μέτοχος να στηρίξει όταν ήδη είχε 82% και έπρεπε να πουλά μετοχές.
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η κίνηση της οικογένειας Γεράρδου δεν αποκλείεται να σχετίζεται και με την πρόθεση πώλησης του ομίλου καθώς κατά καιρούς έχει εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον.
Μια τέτοια εξέλιξη εξαρτάται από τον ιδρυτή Γιώργο Γεράρδο ο οποίος ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη στο γιό του ο οποίος έχει ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων και ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι επιθυμεί να κινηθεί σε νέες δραστηριότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης