Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι κοινές ασκήσεις Ρωσίας - Κίνας στέλνουν... σήμα σε Ταϊβάν και Ιαπωνία - Εν πλω καταδρομικά, φρεγάτες, αντιτορπιλικό

Οι κοινές ασκήσεις Ρωσίας - Κίνας στέλνουν... σήμα σε Ταϊβάν και Ιαπωνία - Εν πλω καταδρομικά, φρεγάτες, αντιτορπιλικό
Οι ρωσο-κινεζικές ασκήσεις «Sea Interaction» πραγματοποιούνται στις 21-27 Δεκεμβρίου
Η τρέχουσα άσκηση Ρωσο-Κινεζικής Ναυτικής Αλληλεπίδρασης, η οποία αυτή τη φορά λαμβάνει χώρα στην πλησιέστερη απόσταση από τα στενά της Ταϊβάν, μπορεί να είναι ένα μήνυμα τόσο για τoΤαϊπέι όσο και για το Τόκιο, που παρουσίασαν μια νέα στρατηγική ασφαλείας την περασμένη εβδομάδα, γράφει το South China Morning Post, επικαλούμενη αναλυτές.
Οι ρωσο-κινεζικές ασκήσεις «Sea Interaction» πραγματοποιούνται στις 21-27 Δεκεμβρίου.
'Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας διευκρίνισε ότι οι ασκήσεις θα διεξαχθούν στα ύδατα της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας μεταξύ των πόλεων Zhoushan και Taizhou στην ανατολική κινεζική επαρχία Zhejiang .
«Αυτή η ζώνη απέχει μόλις 350 χιλιόμετρα από το στενό της Ταϊβάν», γράφει η εφημερίδα. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι αυτή είναι η κοντινότερη απόσταση από το στενό, όπου πραγματοποιούνται οι ασκήσεις Sea Interaction.
Σύμφωνα με την PLA Daily, την επίσημη δημοσίευση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας ( PLA ), η Κίνα έστειλε πέντε πολεμικά πλοία στην άσκηση - δύο αντιτορπιλικά, δύο φρεγάτες και ένα πλοίο εφοδιασμού, καθώς και ένα υποβρύχιο, ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης, ένα αντιτορπιλικό -αεροσκάφη περιπολίας υποβρυχίων και ελικόπτερα πλοίων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό στην άσκηση θα εκπροσωπηθεί από τη ναυαρχίδα του Στόλου του Ειρηνικού του Τάγματος Nakhimov, το καταδρομικό πυραύλων Varyag guards, τη φρεγάτα Marshal Shaposhnikov, τις κορβέτες Project 20380 Hero of the Russian Federation Aldar Tsydenzhapov και Τέλεια.
«Η φρεγάτα Marshal Shaposhnikov είναι το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό αντιτορπιλικό ASW στο ρωσικό ναυτικό, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασκήσεις ASW θα είναι βασικό μέρος της άσκησης», δήλωσε ο ειδικός του ναυτικού Li 
Η Κίνα λέει ότι οι ασκήσεις με τη Ρωσία δείχνουν αποφασιστικότητα για να αποκρούσουν απειλές
«Επιπλέον, τα ταϊβανέζικα υποβρύχια, όπως το Soryu, θα χρησιμοποιούν μπαταρίες λιθίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι το Τόκιο έχει μεταφέρει κάποια τεχνολογία κατασκευής υποβρυχίων στο Ταϊπέι», δήλωσε ο Li Jie .
Σύμφωνα με τον Zhou Chenming, ερευνητή στο στρατιωτικό επιστημονικό think tank του Πεκίνου Yuan Wang, οι κοινές ασκήσεις είναι πιο πιθανό να σχετίζονται με τις αλλαγές που έχει κάνει η Ιαπωνία στη στρατηγική άμυνας και εθνικής ασφάλειας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης