Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μια ανάσα από τις 925 μονάδες – Ποια μικρομεσαία «πήραν φωτιά»

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μια ανάσα από τις 925 μονάδες – Ποια μικρομεσαία «πήραν φωτιά»
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Από εκεί που δεν το περιμένεις πετιούνται κάτι ωραίες αγορές σε επιλεγμένα βαριά αλλά και μικρομεσαία και αλλάζουν λίγο την εικόνα προς το καλύτερο. Στα θετικά σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον για χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, έστω και με μικρό όγκο έστω και έστω και αν δεν είναι και πολλές οι μετοχές που έκαναν καλή κίνηση. Δυνατή κίνηση είχαμε και από αρκετά βαριά με νέα υψηλά με αποτέλεσμα να κλείσουμε με καλή άνοδο και πάνω από τις 920 μονάδες.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Νέα υψηλά 15 ετών έγραψε η μετοχή, ενώ η Research Greece, έδωσε τιμή-στόχο τα 15 ευρώ, με σύσταση αγοράς και μάλιστα σημειώνει πως στην αποτίμηση δεν έχει συμπεριλαμβάνει τον τομέα της κατασκευής παρά το ανεκτέλεστο των 4,8 δισ. ευρώ αλλά και έργα υπό ανάπτυξη ή ένταξη όπως το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα στο Ελληνικό και η Εγνατία, καθώς σε αυτή τη φάση είναι δύσκολο να αποτιμηθούν. Στα 10,66 ευρώ και στο +2,36%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Και νέο ιστορικό υψηλό (ενδοσυνεδριακό) έγραψε ξανά η μετοχή αλλά τελικά έκλεισε αμετάβλητη.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η Εθνική Χρηματιστηριακή έδωσε τιμή στόχο τα 31,2 ευρώ, μία τιμή που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 62% από τα τρέχοντα επίπεδα. Όπως αναφέρει έχει μετατραπεί σε ένα Παγκόσμιο Ενεργειακό παίκτη, όπως είναι και ο τίτλος του report, προχωράει δυναμικά στη νέα εποχή μετά και την πρόσφατη παρουσίαση της νέας της στρατηγικής. Στα 19,86 ευρώ και στο +3,01%.

MOTOR OIL: Και νέα υψηλά τριών ετών και κάτι από τη μετοχή! Απίστευτη κίνηση. Στα 21,66 ευρώ και στο +2,36%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή κίνηση από Πειραιώς (+2,73%) και ακολούθησε η Alpha Bank (+1,22%). Με μικρότερη άνοδο οι δύο άλλες συστημικές.

INTRACOM: Με 192 εκατ. ευρώ καθαρό ταμείο, 55 εκατ. ευρώ ακίνητα και τη δραστηριότητα που έχει μείνει, η αγορά δε θα έπρεπε να περιμένει τα λόγια του προέδρου στη γενική συνέλευση. Οι επενδυτές έπρεπε να είχαν καλύτερα αντανακλαστικά. Δυστυχώς όμως το τελευταίο διάστημα βλέπουμε πως αν δεν κάνουν κάτι οι βασικοί μέτοχοι δεν κουνάνε πολλά μικρομεσαία χαρτιά. Στο +7,85% και στα 1,8140 ευρώ.

FOURLIS: Προσπαθεί και η συγκεκριμένη να βελτιώσει την αποτίμησή της καθώς πιέστηκε αρκετά μέσα στη χρονιά. Αρκεί να σκεφτείτε πως στις 12 Οκτωβρίου που επικαιροποιήσαμε τις επιλογές μας και την κρατήσαμε είχε τιμή 2,54 ευρώ. Σήμερα στα 3,49 ευρώ και στο +5,76%.

SPACE HELLAS: Έφτασε σε χαμηλό 2 ετών και ουσιαστικά πήγε από εκεί που ξεκίνησε η τελευταία άνοδος και είχε συσσωρεύσει για μήνες. Κράτησε επομένως αυτή η στήριξη. Σήμερα έβγαλε δυνατή αντίδραση και έκλεισε με άνοδο 10%.

ATTICA GROUP: Ναι, ξανά στο limit up… Ακολούθησε και η ΑΝΕΚ με επίσης δυνατή άνοδο 9,37%.

INFORM LYKOS: Τώρα που στέρεψε η προσφορά, άρχισαν τα μαστιγώματα. Νέα δυνατή κίνηση και πολυετή υψηλά και από εδώ. Στα 2,40 ευρώ και στο +7,14%.

LAVIPHARM: Δυνατή κίνηση με αφορμή την επικείμενη είσοδο των νέων μετοχών και την έξοδο από την επιτήρηση. Να δείτε που αν συνεχιστεί η άνοδος και πετύχουν τα σχέδια θα βγουν και όλοι εκείνοι που την «έθαβαν» τόσες εβδομάδες και θα γράφουν «σας τα λέγαμε και σας τα γράφαμε». Στα 0,49 ευρώ και το +16,67%

MEDICON: Προσωρινό μέρισμα 0,113 ευρώ ανά μετοχή περίπου θα δώσει η εταιρεία. Τεράστιας σημασίας κίνησης καθώς πριν λίγα χρόνια κόντεψε να τη χρεοκοπήσει το κούρεμα των ομολόγων και η χρεοκοπία της χώρας. Όμως όχι μόνο έμεινε όρθια, αλλά πλέον και τα μεγέθη της εντυπωσιάζουν και οι μέτοχοι αρχίζουν να ανταμείβονται. Αγαπημένη μετοχή της στήλης και μακάρι να δει και καλύτερη αποτίμηση και υψηλότερα μεγέθη.

ΕΚΤΕΡ: Στο +5,20%

H στήλη επιστρέφει Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2022
Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη και τα μηνύματά σας για μία ακόμη χρονιά.
Σας ευχόμαστε από καρδιάς Καλά Χριστούγεννα με υγεία και Καλή Πρωτοχρονιά

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης