Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Χωρίς τζίρο δοκιμάζει τις 920 μονάδες – Ελάχιστες μετοχές ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Χωρίς τζίρο δοκιμάζει τις 920 μονάδες – Ελάχιστες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι τράπεζες θα είναι σήμερα στο επίκεντρο λένε οι αναλυτές, καθώς προχωράει το πλάνο πώλησης συμμετοχών από το κράτος, αν και βέβαια μέσα σε προεκλογική περίοδο δεν ξέρουμε πως μπορεί να προχωρήσει. Από την άλλη ο ενεργειακός κλάδος παραμένει στο επίκεντρο αφού συντηρούνται τα σενάρια πώλησης εισηγμένης.

Στο εξωτερικό, οι αγορές άνοιξαν με άνοδο περίπου 0,5% και η δική μας αγορά δείχνει πως θέλει να ακολουθήσει και να κινηθεί πάνω από τις 920 μονάδες. Εξαιρετικά χαμηλός ο τζίρος. Τέσσερα βαριά χαρτιά άνοιξαν με 1 τεμάχιο. Ντράπηκε και η ντροπή… Η Fieratex άνοιξε με περισσότερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχουμε εκλογές μπροστά μας αλλά δείχνουν εξαιρετικές αντοχές και φαίνεται πως παρά τη στάση αναμονής οι ξένοι και οι εγχώριοι επενδυτές τις προτιμούν. Alpha Bank και Πειραιώς ξεχωρίζουν στο ξεκίνημα.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Jumbo, Viohalco, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΕΥΔΑΠ άνοιξαν με 1 τεμάχιο! Κάποια στιγμή αυτή η ανοησία πρέπει να σταματήσει. Τα βλέπουν εκεί στην ΕΧΑΕ;

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η προσδοκία πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής στέλνει τη μετοχή στην πάνω μεριά της συσσώρευσης και στα 10,50 ευρώ. Περιμένουμε να δούμε αν θα κάνει τη διάσπαση.

LAMDA (απάντηση): Δε νομίζουμε πως έχει κάνει κάποια κίνηση που να αξίζει να σχολιάσουμε ή να πρέπει να περιμένουμε κάποια είδηση. Τους τελευταίους μήνες κινείται εντός συγκεκριμένων ορίων (5,4-6,20 ευρώ) χωρίς να έχει κάποια διάθεση για κάτι καλύτερο. Βέβαια η θέση που έχετε πάρει και εκεί που την έχετε πάρει θα πρέπει να σπάσει η συσσώρευση αυτή με κάποιο νέο. Το Ελληνικό, δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής κάτι θετικό στη μετοχή, ίσως γιατί οι επενδυτές να περίμεναν ένα πιο γρήγορο ρυθμό στην εκτέλεση των έργων.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Κάποια στιγμή θα αρχίσουν και εδώ να περνάνε οι αυξήσεις στα αποτελέσματα. Θα πρέπει να πούμε πως πλήρωσε ακριβά τον πληθωρισμό, καθώς είχε κλειστά συμβόλαια που ήταν δύσκολο να περάσει την αύξηση του κόστους. Όμως έχουν γίνει από τότε αυξήσεις και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Η μετοχή τον περασμένο Οκτώβρη είδε τιμές κοντά στα 5 ευρώ και από εκεί διέρχεται μία σημαντική στήριξη, την οποία επιβεβαίωσε και τώρα έχει πάρει πάνω από 1 ευρώ.

ATTICA GROUP: Έκτο limit up και πάλι με πολλά ανεκτέλεστα. Στα 1,79 ευρώ και η αποτίμηση στα 386 εκατ. ευρώ.

INTRACOM: Ανοδικό το ξεκίνημα με τη μετοχή στο +3,69% και στα 1,7440 ευρώ μετά και τις δηλώσεις του Σωκράτη Κόκκαλη.

LAVIPHARM: Βγήκαν τα αποτελέσματα της κάλυψης και όπως γράφαμε συγκέντρωσε κεφάλαια ικανά για να προχωρήσει το business plan. Δεν ήταν εύκολο μία εταιρεία της επιτήρησης να μαζέψει τόσα λεφτά. Αναμένεται άρση επιτήρησης και επιστροφή στην Κύρια Αγορά.

INFORM LYKOS: Όταν στις αρχές Οκτώβρη δημοσιεύσαμε τις επικαιροποιημένες επιλογές μας με βάση τα αποτελέσματα, την τοποθετήσαμε στις επιλογές μας αφαιρώντας την Intertech και με τιμή 1,68 ευρώ. Χθες έκλεισε στα 2,24 ευρώ και η απόδοση είναι μεγάλη σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα. Βάζουμε και κάτι στην τσέπη. Χριστούγεννα έρχονται. Στα 2,30 ευρώ στα πρώτα λεπτά και με καλές συναλλαγές.

FOURLIS: Με μικρό όγκο στο ξεκίνημα κινείται πάνω από τα 3,35 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης