Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης για ιώσεις: Σε ένα μήνα θα έχει αρρωστήσει 1,5 εκατ. κόσμος - Καθημερινά περίπου 50.000 γριπώδεις συνδρομές

Τζανάκης για ιώσεις: Σε ένα μήνα θα έχει αρρωστήσει 1,5 εκατ. κόσμος - Καθημερινά περίπου 50.000 γριπώδεις συνδρομές
«Σε ένα μήνα θα έχει αρρωστήσει 1,5 εκατομμύριο κόσμος, συμπεριλαμβανομένου και των παιδιών», εκτίμησε ο Ν. Τζανάκης
Καθημερινά εκδηλώνονται περίπου 50.000 γριπώδεις συνδρομές στην Ελλάδα και εάν συνεχίσουν με αυτό τον ρυθμό, «σε ένα μήνα θα έχει αρρωστήσει 1,5 εκατομμύριο κόσμος, συμπεριλαμβανομένου βέβαια και των παιδιών και των μικρών παιδιών», ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Ν. Τζανάκης.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στη ΕΡΤ για τη διασπορά του μείγματος ιώσων και εποχικής γρίπης, σημείωσε ότι συγκριτικά, ο κορωνοϊός είναι ο πιο αθώος, ακόμα και από τον RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό).
Όπως είπε, κάποιοι ευάλωτοι και μεγάλοι σε ηλικία πηγαίνουν με βαριές πνευμονίες στο νοσοκομείο, αλλά και με τον ιό RSV. «Στην Πνευμονολογική Κλινική έχουμε νοσηλεύσει αρκετούς με τον συγκυτιακό ιό που επομένως, δεν βλάπτει μόνο τα βρέφη και τα παιδιά, αλλά βλάπτει και υπέργηρους και βαριά νοσούντες ανθρώπους», εξήγησε.
Σημείωσε πως οι ασθενείς με έντονο βήχα και βρογχίτιδα θα πρέπει να απευθύνονται στους πνευμονολόγους για τη χορήγηση της κατάλληλης αγωγή πριν χειροτερεύσει η κλινική κατάστασή τους.
Μάλιστα, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό και για την γρίπη.

Μάσκα όπου έχει κόσμο

Ο κ Τζανάκης συνέστησε τη χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός, αλλά και την ανάγκη για απολύμανση των χεριών, καθώς ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός μεταδίδεται ευκολότερα από τους άλλους ιούς με τα χέρια.
Όπως ανέφερε, «όταν συγχρωτιζόμαστε, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, για να μην έχουμε περιπέτεια μέσα στα Χριστούγεννα, καλό είναι να φοράμε μάσκα εφόσον βρισκόμαστε σε μέρος με πολύ κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης