Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανταμοιβή ύψους 37 εκατ. ευρώ δίνει η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε πληροφοριοδότη της

Ανταμοιβή ύψους 37 εκατ. ευρώ δίνει η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε πληροφοριοδότη της
Οι πληροφοριοδότες ανταμείβονται με αμοιβές που κυμαίνονται από το 10% έως το 30% των προστίμων που επιβάλλει η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς 
Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα απονείμει ένα τεράστιο ποσό που ξεπερνά τα 37 εκατομμυρία δολάρια σε πληροφοριοδότη της του οποίου οι πληροφορίες συνέβαλαν σε μια επιτυχημένη δράση επιβολής των κανόνων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ανακοίνωσε επίσης ότι ο πληροφοριοδότης της υπήρξε η αρχική πηγή για να ξεκινήσει εσωτερική έρευνα σε μια εταιρεία αλλά και η αρχική πηγή για την έρευνα που διεξήγαγε η ίδια η SEC και μια ακόμη αμερικανική κρατική υπηρεσία.
Σύμφωνα με την πολιτική της SEC, η ρυθμιστική αρχή δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση, ούτε ποια εταιρεία αφορά ούτε το όνομα ή τη θέση του πληροφοριοδότη.
Το πρόγραμμα πληροφοριοδοτών της SEC δημιουργήθηκε με απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσσου μετά την οικονομική κρίση και από το 2012 που έχει τεθεί σε εφαρμογή, η SEC έχει πληρώσει σε πληροφοριοδότες περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Οι πληροφοριοδότες ανταμείβονται με αμοιβές που κυμαίνονται από το 10% έως το 30% των προστίμων που επιβάλλει η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  για τις υποθέσεις εκείνες όπου το πρόστιμο ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης