Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Eurocontrol: Πότε τοποθετεί την πλήρη ανάκαμψη των αερομεταφορών

Eurocontrol: Πότε τοποθετεί την πλήρη ανάκαμψη των αερομεταφορών
της Εύας Οικονομάκη
Τον Αύγουστο του 2023 οι αερομεταφορές θα έχουν καταφέρει να ανακτήσουν το 95% των μεγεθών του 2019, σύμφωνα με το Eurocontrol, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας.
Οπως εκτιμάται, η αεροπορική κίνηση θα ενισχυθεί περαιτέρω το επόμενο χρονικό διάστημα, με τον Νοέμβριο να κλείνει στο 86% των προ πανδημίας επιπέδων.
Με βάση το τελευταίο, μετριοπαθές σενάριο του Eurocontrol τον περασμένο Οκτώβριο, η αεροπορική κίνηση σε επίπεδο πτήσεων θα έφτανε το 92% των προ πανδημίας επιπέδων μέχρι το 2023, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 10,2 εκατ. πτήσεις.
Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες διαπιστώνεται ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες τείνουν να είναι πιο αισιόδοξες ως προς τις εκτιμήσεις τους για την κίνηση, ακόμη και σε σχετικά βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Βέβαια, οι πραγματικότητα δείχνει κίνηση σε επίπεδα χαμηλότερα των προσδοκιών τους.

Τα τρία σενάρια

  • Απαισιόδοξο: Το πρώτο σενάριο, το απαισιόδοξο, προβλέπει ότι ο κλάδος των αερομεταφορών θα ανακάμψει στο 87% των επιπέδων του 2019 τον Αύγουστο του 2023.
  • Βασικό: Σύμφωνα με το βασικό, μετριοπαθές, σενάριο του Eurocontrol, αναμένεται ανάκαμψη του κλάδου στο 95% των προ πανδημίας μεγεθών τον Αύγουστο του 2023.
  • Αισιόδοξο: Το τρίτο και πιο αισιόδοξο σενάριο δείχνει ολική επαναφορά του κλάδου τον Μάιο του 2023, με τους ρυθμούς ανάπτυξης των αερομεταφορών να συνεχίζονται και μετέπειτα, φτάνοντας το 105% των επιπέδων του 2019 τον Αύγουστο του νέου έτους.

Οι κίνδυνοι
Αν και το βασικό σενάριο για το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου 2023 προβλέπει ανάκαμψη μεταξύ 94% και 95% ως προς τα επίπεδα του 2019, εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι, ιδίως σε σχέση με την οικονομία, τις τιμές των καυσίμων και τις ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει ο κλάδος, γι’ αυτό και η αγορά διατηρεί τις επιφυλάξεις της.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης