Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στην Ασία, η Shanghai -1,9% - Επιμένει η αβεβαιότητα για την Κίνα, ανησυχία για ύφεση

Πτώση στην Ασία, η Shanghai -1,9%  - Επιμένει η αβεβαιότητα για την Κίνα, ανησυχία για ύφεση
Οι αγορές θα παρακολουθούν για τυχόν αλλαγές στην Bank of Japan
Πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ασίας, διευρύνοντας τις απώλειες από την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων και μια πιθανή ύφεση το 2023 επιβάρυναν το κλίμα, ενώ η αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική επαναλειτουργία της Κίνας επιβάρυνε επίσης τις περιφερειακές αγορές.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ήταν μεταξύ των χειρότερων επιδόσεων της ημέρας, χάνοντας 1,1% εν μέσω νέων εικασιών ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) θα μπορούσε να σφίξει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική.
Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει την αναθεώρηση του στόχου της Bank of Japan για τον πληθωρισμό, μια κίνηση που θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει την κεντρική τράπεζα σε αύξηση των επιτοκίων από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.
Ωστόσο, οι αγορές θα παρακολουθούν για τυχόν αλλαγές στον τόνο της τράπεζας.
Ο δείκτης Shanghai Shenzhen CSI 300 των blue-chip της Κίνας υποχώρησε κατά 1,2%, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά 1,9%, καθώς οι αυξανόμενες λοιμώξεις COVID-19 στη χώρα αντιστάθμισαν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη.
Η χώρα αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου έξαρση των κρουσμάτων COVID-19, αφού περιόρισε αρκετά μέτρα αποκλεισμού νωρίτερα αυτό το μήνα, γεγονός που οι αγορές φοβούνται ότι θα μπορούσε να καθυστερήσει μια ευρύτερη επαναλειτουργία στη χώρα.
Έρευνα έδειξε επίσης ότι η εμπιστοσύνη των κινεζικών επιχειρήσεων βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας σχεδόν δεκαετίας, καθώς η πανδημία COVID-19 ανέδειξε βαθύτερες ρωγμές στην οικονομία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης