Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Λευκορωσία ο Putin για συνάντηση με Lukashenko – Γυμνάσια Ρώσων, φόβοι Ουκρανών

Στη Λευκορωσία ο Putin για συνάντηση με Lukashenko – Γυμνάσια Ρώσων, φόβοι Ουκρανών
Είμαστε έτοιμοι για όλα τα πιθανά αμυντικά σενάρια λέει ο Ουκρανός πρόεδρος, Vododymyr Zelensky
Σχετικά Άρθρα
(upd) Στη Λευκορωσία μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Alexander Lukashenko, τη στιγμή που οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο λευκορωσικό έδαφος θα αρχίσουν γυμνάσια προκειμένου να διαπιστωθεί το αξιόμαχο και η ετοιμότητα τους.
Πρόκειται για εξελίξεις που προκαλούν φόβους και ανησυχία στην Ουκρανία με τον πρόεδρο Zelensky να διαμηνύει πως η Ουκρανία είναι έτοιμη για όλα τα πιθανά αμυντικά σενάρια.
Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες ακούγεται ως σενάριο μια νέα ρωσική επίθεση από τη Λευκορωσία προς το Κίεβο ήδη από τις αρχές του 2023.

Επίσκεψη εργασίας

Πρόκειται για τη πρώτη επίσκεψη του Putin στη Λευκορωσία εδώ και 3,5 χρόνια με το Κρεμλίνο να υποστηρίζει πως πρόκειται για μια ευρεία «επίσκεψη εργασίας».
Τον Ρώσο πρόεδρο θα συνοδεύσουν αρκετά μέλη της ρωσικής κυβέρνησης.
Σημειώνεται πως η Λευκορωσία είχε επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το έδαφος της για να εξαπολύσει την επίθεση στην Ουκρανία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καμία άλλη εμπλοκή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Άλλωστε ο πρόεδρος Lukashenko έχει τονίσει πως δεν έχει καμία πρόθεση να στείλει στρατεύματα στον πόλεμο της Ουκρανίας και πως όλες οι ενέργειες του είναι αμυντικής φύσης.

Ρωσικά γυμνάσια

Εν τω μεταξύ, σήμερα 19/12 αρχίζουν στρατιωτικές ασκήσεις των ρωσικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία από τον Οκτώβριο και αποτελούν μέρος «περιφερειακού σχηματισμού».
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα γυμνάσια θα επιτρέψουν να γίνει η «τελική αποτίμηση του αξιόμαχου και της ετοιμότητας των μονάδων».
Δεν είναι σαφές πότε ή πού ακριβώς θα γίνουν τα «γυμνάσια» αυτά.
Εκτιμάται πως περίπου 9.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία προκειμένου να συγκροτηθεί ένας «περιφερειακός σχηματισμός» με στόχο να προστατεύει τα σύνορα της χώρας, η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης