Τελευταία Νέα
Διεθνή

Qatar Gate: Το δίκτυο διαφθοράς εκτείνεται πέραν του Κατάρ και του Μαρόκου, λέει Ιταλός Ευρωβουλευτής

Qatar Gate: Το δίκτυο διαφθοράς εκτείνεται πέραν του Κατάρ και του Μαρόκου, λέει  Ιταλός Ευρωβουλευτής
Ο Franco Roberti δεν αποκλείσει το ενδεχόμενο οι πρακτικές που αποκαλύφθηκαν να ήταν ευρέως διαδεδομένες
Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή των Ιταλών Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Franco Roberti, το «δίκτυο διαφθοράς» που φέρεται να βρίσκεται εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορούσε να εκτείνεται πέρα από τις υποθέσεις του Κατάρ και του Μαρόκου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022.
Οι έρευνες για πιθανή δωροδοκία μπορεί επί του παρόντος να έχουν επικεντρωθεί στο Κατάρ και το Μαρόκο - οι δύο χώρες που έχουν ήδη αναγνωριστεί ότι δυνητικά προσπάθησαν να αγοράσουν επιρροή στις Βρυξέλλες - «αλλά θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλες», δήλωσε ο πρώην εισαγγελέας κατά της μαφίας στην εφημερίδα La Stampa.
Αν και δεν είχε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο για ένα δίκτυο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Roberti δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα ότι γνώριζε ότι ήταν μια πιθανότητα.
Προερχόμενος από το ίδιο κόμμα με πολλά άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, συμπεριλαμβανομένης της φυλακισμένης Ελληνίδας ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή, πρώην μέλους της ομάδας Σοσιαλιστών & Δημοκρατών, ο Roberti δήλωσε ότι δεν έγιναν σε αυτόν ποτέ ύποπτες προσφορές.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η εστίασή του είναι σε θέματα που «δεν παρεμβαίνουν στα συμφέροντα αυτών των χωρών: δικαιοσύνη, καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».
Ο Roberti δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο οι πρακτικές που αποκαλύφθηκαν να ήταν ευρέως διαδεδομένες.
Αν όντως ισχύει αυτό, «θα ήταν πραγματικά επικίνδυνο και ανησυχητικό για τη σταθερότητα και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια ήδη τρομερή στιγμή για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, δεδομένης της οικονομικής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης