Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Δέχομαι πιέσεις για διαπραγματεύσεις – Καταστράφηκε το 60% της ενεργειακής υποδομής – Οι Ουκρανοί χτυπούν από εκδίκηση αμάχους

Zelensky: Δέχομαι πιέσεις για διαπραγματεύσεις – Καταστράφηκε το 60% της ενεργειακής υποδομής – Οι Ουκρανοί χτυπούν από εκδίκηση αμάχους
O Ουκρανικός στρατός συνθλίβεται στο Donbass αφού χάνει 500 με 600 στρατιώτες την ημέρα…
Ενώ το 60% των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας έχει καταστραφεί από τα ρωσικά πλήγματα και βομβαρδίζονται παράλληλα και οι υποδομές μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού σιδηρόδρομοι και αυτοκινητόδρομοι… ο Ουκρανικός στρατός συνθλίβεται στο Donbass αφού χάνει 500 με 600 στρατιώτες την ημέρα…
Και ενώ η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία είναι δραματική, ο Zelensky παραδέχεται ότι δέχεται πιέσεις για διαπραγματεύσεις με την Ρωσία

Zelensky: Δέχομαι πιέσεις για διαπραγματεύσεις με Ρωσία

Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος παραδέχεται ότι ωθείται να διαπραγματευτεί με την Ρωσία…
Ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI ότι δέχεται πιέσεις να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία.
«Υπάρχουν αυτοί που με προτρέπουν να καθίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά δεν βλέπω κάτι να συζητήσουμε».
Ο Zelensky είπε επίσης ότι δεν βλέπει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις του Γάλλου προέδρου Macron με τον Ρώσο πρόεδρο Putin.
«Δεν νομίζω ότι μπορούν να έχουν κανένα αποτέλεσμα», ανέφερε ο Zelensky
Ο Macron έχει αναφέρει πολλές φορές ότι διατηρεί κανάλια επικοινωνίας για διάλογο με τον Putin.
Σύμφωνα με τον Γάλλο ηγέτη, αναμένεται να συζητήσει σύντομα με τον Ρώσο πρόεδρο την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία.
H πλευρά των Ρώσων έχει αναφέρει ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις αρκεί να γίνουν αποδεκτά τα εδαφικά δεδομένα και οι βασικές στρατηγικές θέσεις της Ρωσίας με βασικότερο η Ουκρανία να μείνει εκτός ΝΑΤΟ…
Να σημειωθεί ότι ο Zelensky είχε λάβει απόφαση με προεδρικό διάταγμα που απαγόρευε τις συνομιλίες με τον Putin… αλλά προφανώς μετά τις πιέσεις από τους αμερικάνους… υπαναχώρησε και δεν επικαλείται αυτό το ομολογουμένως πρωτοφανές διάταγμα…
Η Ουκρανία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δηλώνει δημοκρατική και έχει απαγορεύσει κόμματα, τηλεοπτικούς σταθμούς ενώ ελέγχει και μοναστήρια…
Η καταπάτηση της έννοιας δημοκρατίας είναι προφανής από το καθεστώς Zelensky…

Οι ρώσοι καταστρέφουν την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας και ο Ουκρανικός στρατός χτυπάει αμάχους…

Η Ρωσία εξαπέλυσε μαζικές επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας στις αρχές Οκτωβρίου μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, καθώς και μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων σε στρατηγικές εγκαταστάσεις όπως ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ που προκάλεσα οι Ουκρανοί.
Στις 16 Δεκεμβρίου, άλλη μια μαζική επίθεση έπληξε την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας.
Τουλάχιστον 7 χτυπήματα αναφέρθηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα το Κίεβο.
Ο κυβερνήτης της περιοχής του Kharkiv ισχυρίστηκε ότι ως αποτέλεσμα τριών επιδρομών πυραύλων υπέστησαν ζημιές κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν θερμοηλεκτρικό σταθμό στην πόλη.
Ζημιές υπέστησαν επίσης κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής στην περιοχή Chuguevsky.
Στο Krivoy Rog, για άλλη μια φορά, ουκρανικός πύραυλος αεράμυνας έπληξε κτίριο κατοικιών.
Ως αποτέλεσμα της νέας ρωσικής επίθεσης, περίπου δώδεκα πόλεις της Ουκρανίας αποκόπηκαν αμέσως από τον ενεργειακό εφοδιασμό.

Οι αρχές της περιοχής Zhytomyr ανέφεραν προηγουμένως ότι είχαν σβήσει τα φώτα ακόμη και πριν από την επίθεση με πυραύλους για να αποφύγουν τις διακυμάνσεις της τάσης σε περίπτωση επιθέσεων σε ενεργειακές εγκαταστάσεις.
Εκτός από τη διακοπή ρεύματος, τουλάχιστον 6 περιφέρειες της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν σοβαρές διακοπές ρεύματος αλλά και σοβαρά προβλήματα με την κινητή τηλεφωνία, το Διαδίκτυο και την παροχή νερού.
Η λειτουργία των σιδηροδρόμων διεκόπη σε πέντε περιφέρειες.
Με τη σειρά του, ο ουκρανικός στρατός συνέχισε τους μαζικούς βομβαρδισμούς των δημοκρατιών του Donbass, συμπεριλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών και μη στρατιωτικών υποδομών.
Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk, ο ουκρανικός στρατός χτύπησε μια αποθήκη πυρομαχικών στο Irmino τη νύχτα και εκτόξευσε επίσης πυραύλους με το σύστημα HIMARS MLRS σε κτίρια κατοικιών στο Stakhanov και στο Lantratovka.
Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τουλάχιστον οκτώ αμάχων, ενώ 23 άλλοι τραυματίστηκαν.
Ως αποτέλεσμα της ουκρανικής επίθεσης, ζημιές υπέστησαν επίσης σχολείο, νηπιαγωγείο και άλλες κοινωνικές υποδομές.
Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται καθημερινά στο Donetsk και Luhansk αλλά αφορά αμάχους.
Η ένταση των ουκρανικών επιθέσεων στις κατοικημένες περιοχές αυξήθηκε σημαντικά μετά την αναδιάταξη περισσότερων ουκρανικών δυνάμεων στις πρώτες γραμμές του Donbass από την περιοχή Χερσώνα.

Τουλάχιστον 10 εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο του Donetsk

Εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή της οδού Universitetskaya και της λεωφόρου Vatutin.
Το γραφείο αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR) στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Θεμάτων που σχετίζονται με Εγκλήματα Πολέμου της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτόξευσαν 10 ρουκέτες με Grad MLRS στις περιοχές Voroshilov και Kyiv του Ντόνετσκ.
Ακολούθησαν 5 χτυπήματα στις περιοχές Leninsky και Kirovsky με βλήματα διαμετρήματος 155 mm.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια από τις οβίδες εξερράγη κοντά στο εμπορικό κέντρο White Swan στο κέντρο της πόλης.
Οι Ουκρανοί από εκδίκηση χτυπούν αμάχους και κατοικημένες περιοχές όπου δεν υπάρχει η οποιαδήποτε στρατιωτική υποδομή…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης