Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έντονα ενοχλημένος ο Μητσοτάκης για Σπυράκη: Θα το μελετήσω και θα σας απαντήσω αύριο (16/12)

Έντονα ενοχλημένος ο Μητσοτάκης για Σπυράκη: Θα το μελετήσω και θα σας απαντήσω αύριο (16/12)
Θα το μελετήσω (σ.σ.το ζήτημα) και θα σας απαντήσω αύριο, είπε ο κ. Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε για την αίτηση άρση ασυλίας της κ. Σπυράκη
Έντονα ενοχλημένος με την υπόθεση της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη (15/12/2022), μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
Θα το μελετήσω (σ.σ.το ζήτημα) και θα σας απαντήσω αύριο, είπε ο κ. Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε για την αίτηση άρση ασυλίας της κ. Σπυράκη από τους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες.
Ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κυρίας Εύας Καϊλή, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και της κυρίας Μαρίας Σπυράκη, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκλεγμένη με τη Νέα Δημοκρατία.
Η ανακοίνωση έρχεται από επίσημη σελίδα της ΕΕ.
Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν συνδέεται με το Qatar gate.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.
Σύμφωνα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο, η κ. Καϊλή και η κ. Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας.
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη δήλωσε για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της: «Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης