Τελευταία Νέα
Speculator

Η διπλή επένδυση της Flexopack σε Ελλάδα - Πολωνία και οι προσδοκίες

Η διπλή επένδυση της Flexopack σε Ελλάδα - Πολωνία και οι προσδοκίες
Στην Ελλάδα πρόσφατα ανακοίνωσε επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους 16,1 εκατ. ευρώ με στόχο την αύξηση της δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής εύκαμπτων πλαστικών υλικών
Σχετικά Άρθρα
Διπλή παραγωγική επένδυση σε Ελλάδα και Πολωνία τρέχει στην παρούσα περίοδο ο όμιλος Flexopack κρατώντας χαμηλούς τόνους ειδικά για την Πολωνία.
Στην Ελλάδα πρόσφατα ανακοίνωσε επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους 16,1 εκατ. ευρώ με στόχο την αύξηση της δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής εύκαμπτων πλαστικών υλικών (films) στο Κορωπί. Η επένδυση χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με το δανεισμό να ανέρχεται με ελκυστικά επιτόκια στα 12,9 εκ ευρώ.
Στην Πολωνία για την οποία η Flexopack δεν έχει δώσει συγκεκριμένα στοιχεία πραγματοποιεί νέες επενδύσεις σε παραγωγικές εγκαταστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε αποφασίστηκε από τον περασμένο Απρίλιο αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής στην Πολωνία της Flexopack Polska κατά το ποσό των 6,4 εκ ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις η αύξηση γίνεται για τη «χρηματοδότηση του εκτεταμένου επενδυτικού προγράμματος της εν λόγω θυγατρικής της εταιρείας, με σκοπό την σημαντική αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της θυγατρικής εταιρείας και την προώθηση με πιο αποτελεσματικό τρόπο της διείσδυσής της στην αγορά εντός της οποίας δραστηριοποιείται». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη βρίσκονται σε ολοκλήρωση οι επενδύσεις στην Πολωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Flexopack πριν την επένδυση που εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης στην Ελλάδα είχε καθαρό δανεισμό μόλις 6 εκ ευρώ ο οποίος δεν αναμένεται να αυξηθεί θεματικά παρά το δανεισμό των 12,9 εκ ευρώ και δεδομένων των μεγεθών της.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία στο εννεάμηνο εμφάνισε πωλήσεις 114,3 εκατ. ευρώ (όσες και στο σύνολο της περυσινής χρήσης) από 81,3 εκατ. ευρώ στο περυσινό ενιάμηνο ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 21,4εκατ. ευρώ από 13,5 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 14,3 εκατ. ευρώ από 8,8 εκατ. ευρώ. Η εταιρία έχει καθαρή θέση άνω των 100 εκ ευρώ.
Επισημαίνεται πως ούτε οι επενδύσεις στην Πολωνία ούτε και φυσικά στην Ελλάδα που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα έχουν αποτυπωθεί στα μεγέθη της εταιρίας η οποία αναμένεται τα επόμενα έτη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να παρουσιάσει ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης