Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η εξωφρενική τρομοϋστερία της …κλιματικής αλλαγής - Ευεργετική και όχι καταστροφική η ανεπαίσθητη άνοδος της θερμοκρασίας της Γης

Η εξωφρενική τρομοϋστερία της …κλιματικής αλλαγής - Ευεργετική και όχι καταστροφική η ανεπαίσθητη άνοδος της θερμοκρασίας της Γης
Τα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν πως η λεγόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη και οι εκπομπές CO2 είναι ευεργετικές για τον πλανήτη
Σχετικά Άρθρα
Οι κυβερνήσεις των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, όπως η παρούσα του Joe Biden επιδεικνύουν μία εμμονή με την προώθηση της λεγόμενης Πράσινης Ατζέντας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Πολιτικές, που δεν είναι μόνο δαπανηρές αλλά και όπως επιβεβαιώνεται από επιστημονικά δεδομένα, επιβλαβείς για το Κλίμα.
Οι πολιτικές αυτές, που εκφράστηκαν και στην πρόσφατη διάσκεψη COP27 των Ηνωμένων Εθνών, αποδέχονται τον ψευδή ισχυρισμό ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) είναι επιβλαβείς.
Αλλά δεν είναι.
Συνολικά, η λεγόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη και οι εκπομπές CO2 είναι ευεργετικές.
Επιβλαβής όμως είναι η αποδοχή του ψευδούς ισχυρισμού πως είναι τόσο επιβλαβής για το Κλίμα.
Οι κυβερνήσεις, όπως αυτή του Biden, προχωρούν σε καταστροφικές πολιτικές, για να μειώσουν ήκιστα την θερμοκρασία του πλανήτη, που δεν είναι θετικό για τη Γη.

Καταστροφικές και δαπανηρές πολιτικές

Από τη δεκαετία του 1990, οι πολιτικές για το κλίμα γίνονται όλο και πιο καταστροφικές και δαπανηρές.
Ακόμα χειρότερα, η συνεχιζόμενη ενίσχυσή τους φαίνεται απίθανο να σταματήσει έως ότου οι πολίτες και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πειστούν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι εκπομπές CO2 δεν είναι επιβλαβείς.
Όπως είπε η Margaret Thatcher: «Πρώτα κερδίζεις το επιχείρημα, μετά κερδίζεις την ψήφο».
Χωρίς αυτό, δεν θα υπήρχε η επανάσταση με τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι οι σημερινές μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων μεγάλης χωρητικότητας περιέχουν περισσότερο γραφίτη από οποιοδήποτε άλλο βασικό συστατικό... περισσότερο από λίθιο, χαλκό ή αλουμίνιο!
Για να κερδίσουμε αυτό το επιχείρημα, είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στα επιστημονικά δεδομένα.

Ένας πλανήτης που θερμαίνεται σώζει ζωές

Οι αναλύσεις εκατομμυρίων θανάτων τις τελευταίες δεκαετίες σε πολλές χώρες, που δημοσιεύτηκαν στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The Lancet, δείχνουν ότι οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες σκότωσαν εννέα φορές (μελέτη Ιουλίου 2021) έως δεκαεπτά φορές (μελέτη τον Μάιο του 2015) περισσότερους ανθρώπους από τις υψηλότερες θερμοκρασίες.
Η πρόσφατη μέτρια αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη (κατά 1 βαθμό Κελσίου κατά μέσο όρο από το 1880, όπως υπολογίζεται από τη NASA) έχει σώσει έτσι εκατομμύρια ζωές.
Οι εκπομπές CO2 δεν ρυπαίνουν και αντίθετα είναι ωφέλιμες για το περιβάλλον.
Το 2017, περισσότεροι από 300 επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένου των Richard Lindzen του MIT και William Happer του Princeton, υπέγραψαν μια δήλωση που τόνιζε το εξής: «Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ρύπος. Αντίθετα, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το αυξημένο διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας είναι περιβαλλοντικά χρήσιμο για τις καλλιέργειες τροφίμων και άλλα φυτά που συντηρούν όλη τη ζωή. Είναι φυτική τροφή, όχι δηλητήριο». Ο καθένας από εμάς, πράγματι, εκπνέει διοξείδιο του άνθρακα με κάθε αναπνοή. Από το 1920, οι θάνατοι κάθε χρόνο από φυσικές καταστροφές έχουν μειωθεί πάνω από 90%.
Και αυτό συνέβη, δείχνουν τα δεδομένα από το EM-DAT - The International Disaster Database που παρουσιάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όχι μόνο καθώς ο πλανήτης έχει θερμανθεί, αλλά καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει τετραπλασιαστεί.

Οι τυφώνες

Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν έχει αυξήσει τους τυφώνες.
Μια έκθεση του NOAA, που επικαιροποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2022, αναφέρει ότι «δεν υπάρχει ουσιαστικά μακροπρόθεσμη τάση στον αριθμό των τυφώνων.
Για τους τυφώνες στις ΗΠΑ, τα στοιχεία δείχνουν ακόμα μία ελαφρά αρνητική τάση, που αρχίζει από το 1900 ή από τα τέλη του 1800.
Η ίδια έκθεση το συνοψίζει με έντονους χαρακτήρες: «Συμπεραίνουμε ότι τα ιστορικά δεδομένα για τους τυφώνες του Ατλαντικού σε αυτό το στάδιο δεν παρέχουν αδιάσειστα στοιχεία για μια σημαντική αύξηση σε κλίμακα αιώνων που προκαλείται από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Οι πυρκαγιές

Η υπερθέρμανση του πλανήτη επίσης δεν προκαλείται επίσης από τις πυρκαγιές.
Όπως κατέδειξε ο περιβαλλοντικός στατιστικολόγος Bjorn Lomberg χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Journal of Geophysical Research: Biogeosciences, Remote Sensing of Environment, and Earth’s Future, το ποσοστό της παγκόσμιας γης που καίγεται ετησίως το 1905-2021 μειώνεται.
Η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει – αλλά μόνο κατά ένα μικρό κλάσμα της ίντσας (2,5 εκατοστόμετρα) κάθε χρόνο.
Η έκθεση EPA που επικαιροποιήθηκε την 1η Αυγούστου 2022, αναφέρει: «Όταν υπολογίζεται ο μέσος όρος σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου, η απόλυτη στάθμη της θάλασσας έχει αυξηθεί με μέσο ρυθμό 0,06 ίντσες ετησίως από το 1880 έως το 2013», συμπεριλαμβανομένου ενός ελαφρώς αυξημένου ποσοστού από το 1993 «0,12 έως 0,14 ίντσες ανά έτος».

Οι φτωχοί ...φτωχότεροι

Τα κλιματικά μοντέλα των Ηνωμένων Εθνών που χρησιμοποιούν ο Biden, ο John Kerry και άλλοι θιασώτες της κλιματικής αλλαγής
για να προβλέψουν τις μελλοντικές παγκόσμιες θερμοκρασίες είναι τόσο αναξιόπιστα που δεν μπόρεσαν ακόμη και να αναπαράγουν τις αλλαγές θερμοκρασίας του 20ού αιώνα.
Αυτού του είδους τα γεγονότα θα πρέπει να πείσουν τους πολίτες και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να σταματήσουν να αποδέχονται τον ψευδή ισχυρισμό ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι εκπομπές CO2 είναι επιβλαβείς.
Όταν αυτός ο ψευδής ισχυρισμός δεν θα είναι πλέον ευρέως αποδεκτός, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα σταματήσουν να επιβάλλουν πολιτικές για το κλίμα που φτωχαίνουν ιδιαίτερα τους φτωχούς του κόσμου.
Θα σταματήσουν οι παγκόσμιες συμμορίες όπως το COP27 να απαιτούν τεράστια προγράμματα ξένης βοήθειας που σχετίζονται με το κλίμα.
Θα σταματήσουν να ξοδεύουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε εγχώριες κλιματικές χοάνες.
Και θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τους υποτιθέμενους παράγοντες «κοινωνικού κόστους του άνθρακα» (παρόλο που το πραγματικό κοινωνικό κόστος του άνθρακα είναι μηδενικό) για να περιορίσουν ρυθμιστικά την εγχώρια παραγωγή, μεταφορά και χρήση ορυκτών καυσίμων.


Το DNA της Αρκτικής Ουτοπίας με 50 – 65 βαθμούς μεγαλύτερη θερμοκρασία

Εξάλλου το DNA δύο εκατομμυρίων ετών από τη βόρεια Γροιλανδία εμπλούτισε το γενετικό αρχείο, οδηγώντας το πίσω κατά 1 εκατομμύριο χρόνια σε μια εποχή που η περιοχή της Αρκτικής ήταν 50-65 βαθμούς θερμότερη και φιλοξενούσε άφθονη άγρια ζωή, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, η βόρεια χερσόνησος της Γροιλανδίας -που τώρα είναι μια πολική έρημος- περιείχε κάποτε βόρεια δάση από δημοφιλή δέντρα και σημύδες που έσφυζαν από άγρια ζωή.
«Ένα νέο κεφάλαιο που εκτείνεται σε 1 εκατομμύριο επιπλέον χρόνια ιστορίας άνοιξε επιτέλους και για πρώτη φορά μπορούμε να κοιτάξουμε απευθείας το DNA ενός παρελθόντος οικοσυστήματος τόσο πολύ πίσω στο χρόνο», δήλωσε ο ερευνητής, ο καθηγητής Eske Willerslev, προσθέτοντας: «Κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, μπορούμε τώρα να πάμε πιο πίσω στο χρόνο από ό,τι θα μπορούσε να τολμήσει να φανταστεί κανείς».
Ο Willerslev και οι συνεργάτες του εργάστηκαν για 16 χρόνια στο έργο, το οποίο οδήγησε στον προσδιορισμό και την ταυτοποίηση του DNA 41 δειγμάτων που βρέθηκαν κρυμμένα σε πηλό και χαλαζία.
Τα αρχαία δείγματα DNA βρέθηκαν θαμμένα βαθιά στον σχηματισμό Kap København, ένα ίζημα πάχους σχεδόν 100 μέτρων που δημιουργήθηκε για πάνω από 20.000 χρόνια.
Το ίζημα, κρυμμένο στο στόμιο ενός φιόρδ στον Αρκτικό Ωκεανό στο βορειότερο σημείο της Γροιλανδίας, διατηρήθηκε τελικά στον πάγο ή στον μόνιμο πάγο και παρέμεινε αδιατάρακτο από τον άνθρωπο για 2 εκατομμύρια χρόνια.
Η εξαγωγή και η ανάλυση του DNA ήταν μια επίπονη διαδικασία που περιελάμβανε τη συνένωση μικροσκοπικών θραυσμάτων γενετικού υλικού που έπρεπε πρώτα να αποσπαστούν από πηλό και ίζημα χαλαζία.
Ήταν μόνο η εμφάνιση μιας νέας γενιάς τεχνικών προσδιορισμού αλληλουχίας DNA που επέτρεψε στους επιστήμονες να αναγνωρίσουν και να συνθέσουν εξαιρετικά μικρά και κατεστραμμένα θραύσματα DNA, μέσω αναφοράς εκτεταμένων βιβλιοθηκών DNA που συλλέγονται από σημερινά ζώα, φυτά και μικροοργανισμούς.
Μόλις συνέθεσαν τα θραύσματα, προέκυψε μια εικόνα με δάση που βρίθουν από τάρανδους, κουνέλια και μαστόδοντες - τα τελευταία από τα οποία είχαν βρεθεί στο παρελθόν μόνο στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική. Δεν βρέθηκαν σαρκοφάγα ζώα, πιθανότατα επειδή ήταν λιγότερα σε αριθμό, ωστόσο οι ερευνητές υπέθεσαν ότι πιθανότατα υπήρχαν αρχαίες τίγρεις, λύκοι ή αρκούδες με κοφτερά δόντια.
«Δεν ξέρουμε τι υπήρχε εκεί, αλλά πιθανότατα κάτι που έτρωγε μαστόδοντες και τάρανδους», είπαν οι συγγραφείς, προσθέτοντας ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αυτά τα είδη μπόρεσαν να ευδοκιμήσουν τόσο βόρεια σε μια περιοχή που θα είχε ακόμα ριχτεί στο σκοτάδι. για μεγάλο μέρος του χειμώνα λόγω της θέσης του.
«Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότερα είδη μπορούν να εξελιχθούν και να προσαρμοστούν σε πολύ διαφορετικές θερμοκρασίες από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως», δήλωσε ο Dr. Mikkel Pedersen, του Κέντρου Γεωγενετικής του Ιδρύματος Lundbeck στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης