Διεθνή

Προειδοποίηση Putin για εκτόξευση του πετρελαίου: Ανόητο, επιβλαβές και κακοσχεδιασμένο το πλαφόν - Έρχεται απάντηση

Προειδοποίηση Putin για εκτόξευση του πετρελαίου: Ανόητο, επιβλαβές και κακοσχεδιασμένο το πλαφόν - Έρχεται απάντηση
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής πετρελαίου - Προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε χώρα επιτεθεί στη Ρωσία με πυρηνικά, θα εξαφανιστεί από προσώπου γης
Σχετικά Άρθρα
Για την εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, χαρακτηρίζοντας ανόητο την απόφαση του G7 για την επιβολή πλαφόν στην τιμή. Μάλιστα, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής πετρελαίου, ενώ υπενθύμισε ότι η Ρωσία δεν θα πωλήσει πετρέλαιο σε χώρες που θα επιβάλλουν το ανώτατο όριο στην τιμή.
«Όσον αφορά την αντίδρασή μας, έχω ήδη πει ότι απλώς δεν θα πουλάμε σε αυτές τις χώρες που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις» είπε ο Putin μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Bishkek και αναφερόμενος στην απόφαση για την επιβολή πλαφόν. «Θα σκεφτούμε, ίσως ακόμη και για την πιθανή, αν χρειαστεί... μείωση της παραγωγής» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ο Putin δήλωσε ότι η Ρωσία έχει συμφωνία με τον ΟΠΕΚ+ σχετικά με την παραγωγή, οπότε ένα τόσο δραστικό βήμα εξακολουθεί να είναι μόνο ένα ενδεχόμενο. «Το σκεφτόμαστε αυτό, δεν υπάρχουν ακόμη λύσεις. Και τα συγκεκριμένα βήματα θα περιγραφούν στο διάταγμα του προέδρου της Ρωσίας, το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες» επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Ανόητο» το πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου

Πάντως, ο ίδιος διεμήνυσε ότι η Μόσχα δεν θα χάσει από το ανώτατο όριο τιμών της Δύσης και ότι τα οικονομικά της κυβέρνησης θα αντέξουν μια χαρά. Μάλιστα, είπε ότι η κίνηση της Δύσης ήταν «ανόητη» και ότι οι τιμές της ενέργειας θα «εκτοξευθούν» στα ύψη για όσους επέβαλαν τα ανώτατα όρια.
«Η απόφαση για τον πλαφόν είναι ανόητη, επιβλαβής και κακοσχεδιασμένη» είπε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε ότι Μόσχα ετοιμάζει απάντηση, που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η χρήση πυρηνικών όπλων

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε χώρα τολμήσει να επιτεθεί στη Ρωσία με πυρηνικά όπλα θα εξαφανιστεί από προσώπου γης.
Ο Putin είπε ότι η Ρωσία δεν έχει εντολή να εξαπολύσει ένα πρώτο προληπτικό πυρηνικό πλήγμα, σε αντίθεση με ΗΠΑ, αλλά ότι τα ρωσικά προηγμένα υπερηχητικά όπλα θα διασφαλίσουν ότι η Ρωσία θα μπορεί να απαντήσει σθεναρά αν δεχτεί ποτέ επίθεση.

«Προδομένη» η Μόσχα από την κατάρρευση των συμφωνιών του Μινσκ

Παράλληλα, ο Putin δήλωσε ότι η Ρωσία πιθανότατα θα πρέπει στο μέλλον να καταλήξει σε συμφωνίες αναφορικά με την Ουκρανία. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι η Μόσχα νιώθει προδομένη από την κατάρρευση των συμφωνιών του Μινσκ.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η Γερμανία και η Γαλλία -που μεσολάβησαν για συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ μεταξύ της Ουκρανίας και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία το 2014 και το 2015- πρόδωσαν τη Ρωσία και τώρα χορηγούν όπλα στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης