Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ryabkov (Ρωσία): Η αντοχή της ρωσικής οικονομίας τρελαίνει τις ΗΠΑ - Θέλουν την χρεοκοπία μας

Ryabkov (Ρωσία): Η αντοχή της ρωσικής οικονομίας τρελαίνει τις ΗΠΑ - Θέλουν την χρεοκοπία μας
Δεν περιμένουμε καμία κοινή λογική από την αμερικανική ελίτ είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η αντοχή της ρωσικής οικονομίας και η αποτελεσματικότητα των μέτρων για τη στήριξη του ρουβλίου τρελαίνουν τους Αμερικάνους και τον Λευκό Οίκο διατύπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Ryabkov.
«Η σταθερότητα που δείχνει η οικονομία μας, η αποτελεσματικότητα των μέτρων για τη σταθεροποίηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου, τη στιγμή που οι ΗΠΑ βυθίζονται στον πληθωρισμό και η Ευρώπη βιώνει αυξήσεις τιμών και ελλείψεις σε προϊόντα, απλώς τρελαίνουν τον Λευκό Οίκο» υποστήριξε ο Ryabkov.
Όπως είπε, η άρση ορισμένων κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας σε περίπτωση που βρεθεί κάποια λύση σε σχέση με την Ουκρανία, «θα συνεπάγεται την εκπλήρωση από τη Ρωσία κάποιων μη ρεαλιστικών απαιτήσεων της Ουάσινγκτον».

Θέλουν την χρεοκοπία μας

Ο Ryabkov υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κρύψει τις προθέσεις τους να προκαλέσουν την χρεοκοπία της Ρωσίας.
«Οι Αμερικανοί όχι μόνο άρπαξαν μέρος των ρωσικών συναλλαγματικών αποθεμάτων που είχαν τοποθετηθεί σε τράπεζες των ΗΠΑ, αλλά προσπαθούν να μας ωθήσουν ώστε οι πληρωμές για το κρατικό χρέος να γίνονται από εξαγωγικά κέρδη, χωρίς να κρύβουν τους στόχους τους να εξαντλήσουν τα συναλλαγματικά μας αποθέματα.
Το μπλοκάρισμα των καναλιών για αμερικανικές και δυτικές επενδύσεις θεωρείται ως ένα από τα «εργαλεία» τους για να προκαλέσουν χρεοκοπία και την επακόλουθη καταστροφή της οικονομίας μας», είπε ο Ryabkov.

Δεν περιμένουμε τίποτα από την αμερικάνικη ελίτ

Επιπλέον, σημείωσε πως η Ρωσία δεν ποντάρει στην κοινή λογική της αμερικανικής ελίτ.
«Δυστυχώς, σε συνθήκες σταθερής ρωσοφοβικής συναίνεσης, όσον αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία, δεν μπορούμε να περιμένουμε από την αμερικανική ελίτ, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης, να δείξει σημάδια κοινής λογικής» επισήμανε ο Ryabkov, αναφέροντας πως η Ρωσία πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ δεν είχε καμία αυταπάτη για την επιρροή της ελίτ στην πολιτική της Ουάσινγκτον όσον αφορά την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης