Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Το ΝΑΤΟ γνώριζε για τις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις

Ρωσία: Το ΝΑΤΟ γνώριζε για τις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις
Θα μπορούσαν να έχουν δημιουργηθεί σοβαρές απειλές για την πυρηνική ασφάλεια επισημαίνει Ρώσος αξιωματούχος
Σχετικά Άρθρα
Το ΝΑΤΟ γνώριζε για τις προετοιμασίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να επιτεθούν με drones στις ρωσικές αεροπορικές βάσεις σε Dyagilevo και Engels, υποστήριξε ο Konstantin Gavrilov, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας για τη στρατιωτική ασφάλεια και έλεγχο των όπλων.
«Οι προκλήσεις κατά των στρατηγικών αεροδρομίων Dyagilevo και Engels της Ρωσίας, στα οποία συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη Tu-141 Strizh, θα μπορούσαν να έχουν δημιουργήσει σοβαρές απειλές για την πυρηνική ασφάλεια» υποστήριξε ο Ρώσος διπλωμάτης μιλώντας σε Φόρουμ του ΟΑΣΕ για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια.
«Το ΝΑΤΟ γνώριζε τις προετοιμασίες για τις πρόσφατες ουκρανικές επιθέσεις στα ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια.
Απαντήσαμε αμέσως σε αυτές πραγματοποιώντας μια μαζική επίθεση στο στρατιωτικό σύστημα διοίκησης της Ουκρανίας, τις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας και τις σχετικές ενεργειακές εγκαταστάσεις.
Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι που θα συμβαίνει κάθε φορά εάν η Ουκρανία συνεχίσει να πραγματοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις» υποστήριξε ο Gavrilov.

Αναβάθμισαν σοβιετικά drones

Όπως είπε, ήδη από το 2022 είχαν γίνει εργασίες για την αποκατάσταση και την αναβάθμιση των σοβιετικών drones που χρησιμοποίησε η Ουκρανία στις επιθέσεις.
Σε αυτές τις εργασίες, κατά τον Gavrilov, συμμετείχαν ειδικοί από το Luch Design Bureau με έδρα το Κίεβο και την Raytheon Technologies των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Το drone μετατράπηκε σε όπλο μάχης με βεληνεκές δράσης έως και 1.000 χιλιόμετρα, ικανό να εκτελέσει μια ισχυρά εκρηκτική κεφαλή βάρους έως και 80 κιλών και να χρησιμοποιήσει το Αμερικανικό Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης (GPS) για στόχευση», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης