Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με κινήσεις rotation διατηρείται πάνω από τις 910 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με κινήσεις rotation διατηρείται πάνω από τις 910 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις και η βελτίωση της διάθεσης των επενδυτών για τις τράπεζες, κρατάει σε καλά επίπεδα την αγορά. Ο γενικός δείκτης ξεκίνησε και σήμερα με διάθεση για υψηλότερα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές στο ξεκίνημα. Τα κέρδη των τελευταίων ημερών σε συγκεκριμένες μετοχές είναι σημαντικά και δεν μπορούν να αποκλειστούν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, λένε οι αναλυτές, αλλά περιμένουν πως το rotation θα μας κρατήσει. Ήπια ανοδικά ξεκίνησαν ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΜΥΤΙΛ, ΔΕΗ, ενώ ήπιες απώλειες καταγράφουν τα διυλιστήρια. Ο Γ.Δ. στις 913 μονάδες με άνοδο 0,34% και χαμηλό τζίρο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αν βέβαια ήταν καμιά μικρούλα εταιρεία θα είχε ήδη ερωτηθεί από τις αρμόδιες αρχές για όσα συμβαίνουν αναφορικά με την πίεση της Κυβέρνησης να βάλουν πλάτη και να στηρίξουν την οικονομία και θα είχε δώσει και εκτίμηση για το κόστος των μέτρων. Αλλά εδώ οι τράπεζες που έχουν φαλιρίσει ξανά και ξανά χωρίς καν να περάσουν από κατηγορίες που περνάνε άλλες με μία ληξιπρόθεσμη οφειλή, απολαμβάνουν άλλη μία ηλιόλουστη μέρα… Ανοδικά οι συστημικές και με περίπου την ίδια άνοδο σε ποσοστό.

JUMBO: Διαβάζοντας τα σχόλια των αναλυτών βλέπουμε πως οι πωλήσεις του ομίλου στο 11μηνο αυξήθηκαν 13% και κάποιοι τοποθετούν τον πήχη για το σύνολο του έτους στο 10% βελτίωση έναντι του 2021. Δηλαδή κάπου 915 εκατ. ευρώ τζίρο το 2022. Θυμίζουμε η διοίκηση είχε δώσει εκτίμηση 2-5%, αλλά οι αναλυτές βλέπουν πως θα ξεπεραστούν και οι μέσες δικές τους εκτιμήσεις.

Σε σύγκριση με το «κανονικό» 2019 έχουμε αύξηση 13% περίπου. Για το σύνολο της χρήσης 2022 τα καθαρά κέρδη αναμένονται από 174-195 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας. Μόνο «καμένη χρονιά» δεν τη λες. Σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στην έκτακτη διανομή των 0,3850 ευρώ οι κάτοχοι μετοχών στη λήξη της συνεδρίασης. Αύριο διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Ο κλάδος δεν είναι hot όπως οι ΑΠΕ αυτήν την περίοδο ώστε να δούμε μεγάλη άνοδο στη μετοχή, αλλά το p/e στο σύνολο της χρήσης θα είναι μάλλον μονοψήφιο.

ΔΕΗ: Διαβάζουμε για νέο πρόγραμμα εθελουσίας 300-400 εργαζομένων με μέγιστη αποζημίωση τα 45 χιλ. ευρώ ανά εργαζόμενο. Δυνατές αγορές ιδίων μετοχών μέχρι τα 6,66 ευρώ ανά μετοχή έκανε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις του Δεκέμβρη. Με ήπια άνοδο ξεκίνησε η μετοχή

LAMDA: Παντελώς αδιάφορη… Στα 5,66 ευρώ στο ξεκίνημα με πολύ χαμηλό όγκο.

AUTOHELLAS: Οι πρώτες επενδύσεις με κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης ανακοινώνονται ήδη. Η εισηγμένη θα αναβαθμίσει το στόλο της επενδύοντας 170 εκατ. ευρώ σε νέα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Τα 85 εκατ. ευρώ θα τα βάλει το Ταμείο Ανάκαμψης, τα 51 εκατ. ευρώ η Εθνική Τράπεζα μέσω δανείου και τα 34 εκατ. ευρώ η εταιρεία από δικά της κεφάλαια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Προσωρινό μέρισμα 3 εκατ. ευρώ ή 0,0685 ευρώ περίπου ανά μετοχή ανακοίνωσε η εταιρεία. Στις 30 Ιανουαρίου η αποκοπή και θα προσαρμοστεί ανάλογα με τον αριθμό των ιδίων μετοχών. Μερισματική απόδοση 1,7%. Επαναλαμβάνουμε την εκτίμησή μας πως η μετοχή είναι εξαιρετικά ελκυστική.

ΕΧΑΕ: Αύριο το road show της Capital Link στη Νέα Υόρκη με αρκετές απουσίες από μεγάλες εισηγμένες αλλά και αρκετές παρουσίες υψηλόβαθμων στελεχών από εγχώριες και ξένες επιχειρήσεις, οίκους κτλ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Μία μικρή και αγαπημένη μετοχή της στήλης, λόγω των μεγάλων μερισμάτων, κόβει αύριο 0,10 ευρώ ανά μετοχή. Έχει να δώσει και επιστροφή κεφαλαίου.

ΚΛΜ: Οι πληροφορίες του ΒΝ και του συναδέλφου Νίκου Καρούντζου επιβεβαιώνουν αυτό που λέμε καιρό. Ότι δηλαδή η μετοχή αξίζει παραπάνω, αλλά λόγω των διαφωνιών δεν μπορεί να ξεκολλήσει. Και όχι μόνο δεν ξεκολλάει, αλλά από τα 0,70 ευρώ έχει πάει στα 0,50 ευρώ.

INTRACOM: Με καλό όγκο συνεχίζει υψηλότερα στα πρώτα λεπτά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης