Τελευταία Νέα
Διεθνή

Panetta (EKT): Τα κρυπτονομίσματα είναι φούσκες που σκάνε η μία μετά την άλλη

Panetta (EKT): Τα κρυπτονομίσματα είναι φούσκες που σκάνε η μία μετά την άλλη
«Ο τζόγος είναι ενδεχομένως το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο» είπε ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, Fabio Panetta
Υπέρ της άμεσης ρύθμισης της αγοράς κρυπτονομισμάτων για την προστασία των επενδυτών και τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος τάχθηκε ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, Fabio Panetta, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Δεν είναι απλώς μια φούσκα» προειδοποίησε ο κ. Panetta.
«Πολλές φούσκες σκάνε η μία μετά την άλλη» πρόσθεσε σε ομιλία του στο Λονδίνο.
Tα μη καλυμμένα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού είναι μια μορφή χρηματοοικονομικού τζόγου χωρίς χρήσιμη κοινωνική ή οικονομική λειτουργία, τόνισε ο ίδιος.
Ακόμα και τα stablecoins, τα οποία υποτίθεται ότι κρατάνε σταθερή την αξία τους μέσω της σύνδεσης με μια δεξαμενή στοιχείων ενεργητικού, είναι σταθερά κατ’ όνομα μόνο, σημείωσε.
«Αλλά οι ατέλειες αυτές δεν πρόκειται να οδηγήσουν από μόνες τους στο τέλος των κρυπτονομισμάτων» εκτίμησε ο ίδιος σύμφωνα με το Reuters. «Ο τζόγος είναι ενδεχομένως το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο».
Οι δεσμοί ανάμεσα στην αγορά κρυπτονομισμάτων και το χρηματοοικονομικό σύστημα μπορεί να ενισχυθούν, ειδικά αν εισέλθουν στον τομέα οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, το οποίο σημαίνει ότι απαιτείται άμεσα ρύθμιση, προειδοποίησε ο κ. Panetta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης