Τελευταία Νέα
Διεθνή

Euronext: Το Λονδίνο έχασε τη θέση του ως το κορυφαίο οικονομικό κέντρο της Ευρώπης μετά το Brexit

Euronext: Το Λονδίνο έχασε τη θέση του ως το κορυφαίο οικονομικό κέντρο της Ευρώπης μετά το Brexit
«Οι εισαγωγές στα χρηματιστήρια εκτός του Λονδίνου είναι πια το νέο φυσιολογικό», είπε ο επικεφαλής του Euronext
Σχετικά Άρθρα
Το αφεντικό του μεγαλύτερου ομίλου συναλλαγών της Ευρώπης προχώρησε σε μια δήλωση - πλήγμα στην οικονομική σημασία της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου, υποστηρίζοντας ότι το Λονδίνο δεν είναι πλέον το κυρίαρχο οικονομικό κέντρο της Ευρώπης, λόγω του Brexit.
«Το Λονδίνο ήταν το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άρεσε σε όλους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Euronext NV, Stephane Boujnah, στο Bloomberg Television.
«Σήμερα, όμως το Λονδίνο είναι μόνο το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου».
Όπως διευκρίνισε ο Boujnah, η απώλεια της πρωτοκαθεδρίας του Λονδίνου καθίσταται σαφής από το γεγονός ότι η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση των βασικών αγορών στη Γαλλία, εξαιρουμένων των ETF και των ADR, ξεπέρασε για λίγο εκείνη της Βρετανίας τον περασμένο μήνα.
Ενώ περισσότερα χρήματα αλλάζουν χέρια καθημερινά στο Λονδίνο από ό,τι στο Παρίσι, ο τζίρος σε όλα τα χρηματιστήρια του Euronext είναι διπλάσιος από αυτόν του Λονδίνου, είπε ο Boujnah.
«Οι εισαγωγές στα χρηματιστήρια εκτός Λονδίνου είναι το νέο φυσιολογικό», είπε ο επικεφαλής της Euronext, επικαλούμενος την αεροπορική εταιρεία Ryanair Holdings Plc που ευνοεί τις συναλλαγές στο Δουβλίνο έναντι του Λονδίνου, καθώς και τη Universal Music Group N.V. και την Allfunds Group Plc που επέλεξαν να κάνουν δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ αντί της βρετανικής πρωτεύουσας.
«Οι εταιρείες, που σε συνηθισμένες περιπτώσεις θα είχαν εισαχθεί στο Λονδίνο, είναι εισηγμένες εκτός Λονδίνου», κατέληξε ο Boujnah.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης