Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Περιμένοντας το ΑΕΠ – Συσσώρευση πάνω από τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Περιμένοντας το ΑΕΠ – Συσσώρευση πάνω από τις 900 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Στα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο είναι εξαιρετικά κρίσιμα. Θα δείξουν κατά ένα μεγάλο βαθμό που θα πάει η ανάπτυξη στη χώρα το 2022 και αν θα επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο των αναβαθμίσεων. Ήδη έχουν γίνει αρκετές και τελικά αν είναι καλά τα στοιχεία δεν αποκλείεται να δούμε το 2022 να έχει ανάπτυξη πάνω από 6%.

Σημειώνουμε πως ενώ η Wall Street υποχώρησε και χθες, οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν σταθεροποιητικά και δεν ακολουθούν την τάση των αγορών από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μάλλον διαφέρουν οι εκτιμήσεις για την επόμενη αύξηση επιτοκίων. Για την ΕΚΤ περιμένουν 0,50% πάντως. Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε πέριξ του χθεσινού κλεισίματος με οριακές μεταβολές και χαμηλό τζίρο. Χρειάστηκαν 7 λεπτά συναλλαγών για να πιάσει το 1 εκατ. ευρώ.

AXIA NUMBERS: Χωρίς μεταβολή ουσιαστικά οι ξένοι τον Νοέμβριο. Πραγματοποίησαν εισροές μόλις 0,7 εκατ. ευρώ και από την αρχή του έτους έχουν εισροές 25 εκατ. ευρώ. Κατέχουν το 63,68% της συνολικής αξίας χαρτοφυλακίου

ALPHA BANK: Το ότι μείωσε το ποσοστό του τόσο ο Paulson σημαίνει για τη στήλη πως μάλλον θα μηδενίσει. Το γεγονός ότι υπήρξε μία διαρροή για το ποσοστό της Reggeborgh μάλλον δείχνει ότι θέλουν κάποιοι να δείξουν ότι υπάρχει αγοραστής και να αμβλύνουν τις ανησυχίες που ίσως δημιουργήθηκαν στην αγορά. Άλλα 110 εκατ. χαρτιά βλέπετε έχει ο Paulson. Έψαχναν όλοι τα θεμελιώδη και γιατί έχει μείνει πίσω η ΑΛΦΑ έναντι των άλλων (μαζί και η στήλη) και ο λόγος ήταν άλλος… Αμετάβλητη στο ξεκίνημα και με αντίστοιχη εικόνα και οι άλλες συστημικές.

MOTOR OIL: Μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών παίρνει ανάσες σήμερα και υποχωρεί 1% με όγκο 11 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Έχει και εδώ ποσοστό ο Paulson και όπως έχουμε ακούσει δεν ήταν και ικανοποιημένος από την καθυστέρηση του έξτρα μερίσματος.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καλή η συμπεριφορά της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις με το κρίσιμο βέβαια είναι να σπάσει προς τα πάνω το άνω μέρος της συσσώρευσης. Ίσως με τα αποτελέσματα και αν κλείσει θετική η πώληση της Τέρνα Ενεργειακής να μπορέσει να φύγει υψηλότερα. Στα 9,82 ευρώ και στο +0,82% στο άνοιγμα.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Μειωμένα είναι τα μεγέθη και αρνητικός ο καθαρός δανεισμός. Τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν στις 521 χιλ. ευρώ από 933 χιλ. ευρώ. Ο τζίρος στα 3,2 εκατ. ευρώ από 3,7 εκατ. ευρώ.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Στο τρίτο τρίμηνο είχε ζημιές προ φόρων 227 χιλ. ευρώ από κέρδη 655 χιλ. ευρώ και λίγο υψηλότερες πωλήσεις. Στο εννεάμηνο είχε πωλήσεις 27 εκατ. ευρώ από 22,3 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 590 χιλ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ. Θέλουμε να δούμε αποτελέσματα από μία μεγαλύτερη εταιρεία για να δούμε αν αλλάζει η τάση στον κλάδο και επαληθεύονται όσοι εκτιμούσαν ότι δεν μπορούν να παίζουν με υψηλό p/e οι μετοχές.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Πόσο να σχολιάσει κανείς τα μεγέθη της και τη φθήνια της όταν βλέπει ότι δεν κουνάει η μετοχή και οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι; Φαίνεται πως οι βασικοί μέτοχοι έχουν διαφωνίες. Αντί να κοιτάζουν πως θα αξιοποιήσουν το ταμείο και να πάνε κερδίσουν από placement που θα μπορούσαν να κάνουν σε διπλάσιες τιμές. Το ταμείο σε λίγο θα περάσει την αποτίμηση με το ρυθμό που αυξάνεται. Fund θα μπορούσε να γίνει και να ελέγχει και εισηγμένες. Είχαμε γράψει και παλαιότερα σχετικά με αυτό. Αλλά με τη διασπορά να είναι περιορισμένη και με τους βασικούς μετόχους να μην ενδιαφέρονται δεν περιμένουμε προκοπή.

Q&R: Με αυξημένο όγκο στο ξεκίνημα και άνοδο 6%.

MIG: Αυξημένος και εδώ ο όγκος και ενισχύεται 2,78% η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης