Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA: Έρχεται περαιτέρω πτώση 20% για τον S&P - Στις 3.240 το δεύτερο δίμηνο του 2023

BofA: Έρχεται περαιτέρω πτώση 20% για τον S&P  - Στις 3.240 το δεύτερο δίμηνο του 2023
Τα ιστορικά νούμερα από τις υφέσεις της αμερικανικής οικονομίας υποδεικνύουν πτώση του S&P στις 3.500 έως 3.240 το διάστημα από το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2023
Σχετικά Άρθρα
Το 2023 αναμένεται να αποτελέσει άλλη μια σκληρή χρονιά για τις αμερικανικές μετοχές, με τον S&P 500 να περνά σε δραματική διόρθωση εάν η αμερικανική οικονομία κυλήσει  σε ύφεση, δήλωσαν στρατηγικοί αναλυτές της Bank of America.
Σε σημείωμά τους οι αναλυτές της BofA ότι ο S&P μπορεί να πέσει έως και τις 3.240 μονάδες ή περίπου κατά 20%, από τα τρέχοντα επίπεδά του εάν οι ΗΠΑ εισέλθουν σε ύφεση μέσα στους επόμενους μήνες.
«Η ιστορία μας δείχνει ότι αν η αμερικανική οικονομία εισέλθει σε ύφεση, ο δείκτης S&P θα πιάσει τον πάτο του κατά τη διάρκεια της ύφεσης και όχι πριν», ανέφερε το σημείωμα.
«Μόνο κατά την ύφεση του Μαρτίου 1945 - Οκτωβρίου 1945 υπήρξε ράλι του SPX πριν και καθ όλη τη διάρκεια της ύφεσης».
Ο S&P έχει ήδη χάσει 16% φέτος, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις ανησυχίες για τον πεισματικά υψηλό πληθωρισμό, τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων και την πιθανότητα οικονομικής ύφεσης μέσα στο 2023.
Ωστόσο, οι αναλυτές στρατηγικής της Bank of America επέστησαν την προσοχή στον κίνδυνο περαιτέρω πτώσης για την αγορά.
«Η μέση και διάμεση πτώση του δείκτη S&P που σχετίζεται με την ύφεση είναι 32,5% και 27,1%, αντίστοιχα, και διήρκεσε 13,1 και 14,9 μήνες, αντίστοιχα», έγραψαν.
«Αυτά τα νούμερα ισοδυναμούν με μια πτώση του S&P στις 3.500 έως 3.240 το διάστημα από το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2023»
Παρά την ελαφρά επιβράδυνση των τιμών καταναλωτή τον περασμένο μήνα –ο πληθωρισμός αυξήθηκε 7,7% ετησίως, ο χαμηλότερος ρυθμός από τον Ιανουάριο – εξακολουθεί να υπάρχει αυξανόμενη συναίνεση στη Wall Street ότι η Fed θα οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση καθώς αυξάνει τα επιτόκια με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δεκαετιών.
Η Fed ενέκρινε τον Νοέμβριο μια τέταρτη συνεχή αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, ανεβάζοντας το βασικό επιτόκιο της στο εύρος 3,75% - 4%, δηλαδή σε βαθιά περιοριστικά επίπεδα και δεν έδειξε ότι σκοπεύει να πάψει να αυξάνει τα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης